'İsrail'i korumak için Malatya'ya savunma sistemi kurdular'

'İsrail'i korumak için Malatya'ya savunma sistemi kurdular'

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, 3 yıl önce Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik bölgesine inşa edilen NATO Füze Savunma Sisteminin İsrail'i korumak amacıyla kurulduğunu belirtti.

'VERDİĞİNİZ OYLARLA BAŞA GELEN KİŞİLER İYİ İŞLER YAPARSA SİZİN DE PAYINIZ OLACAK, KÖTÜ İŞLER YAPARSA SİZİN DE KATKINIZ OLACAK'

Mehmet Asiltürk, Kışla Caddesi'nde bulunan Saadet Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılması planlanan genel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında iktidarın yanlış politikalarını eleştiren Asiltürk, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye ve bölge için çok önemli olduğunu ifade etti. Çözüm Süreci denilen olguyla Türkiye'nin bölünmenin eşiğine geldiğini vurgulayan Asiltürk, "Güneydoğumuzda paralel bir devlet kuruldu. Ülkemiz cumhurbaşkanlarının sözleriyle ekonomik bir krize girdi. Ahlak bozuldu. Bu ortamda bir seçim yapıyoruz. Oy vermenin sorumluluğu büyüktür. Eğer verdiğiniz oylarla başa gelen kişiler iyi işler yaparsa sizin de payınız olacak, kötü işler yaparsa sizin de katkınız olacaktır. 13 yıldır iktidarda bulunan bu hükümet anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde etti. Her istedikleri kanunu Meclis'ten geçirdiler. Söylediklerinin üzerine söz söyleyecek kimse olmadı. Şimdi bir muhasebe yapılacak olursa 13 yıl önce geçim şartları, komşu ülkelerle ilişkilerimiz daha iyiydi. 13 yıl önce bilinmeyen kapkaç, tecavüz, bonzai gibi uyuşturucu gibi olumsuz şeyler bugün sıradanlaştı. Yolları, hastaneleri iyileştirmiş olabilirler ama insanların günlük yaşamlarını iyileştirecek hiçbir şey yapmadılar." dedi.

AK Parti iktidara geldiğinde işsizliğin yüzde 6 düzeyinde olduğunu anımsatan Asiltürk, günümüzde işsizlik oranının üzerinde oynanan resmi rakamlara göre bile 11.3 düzeyinde olduğunun altını çizdi.

AK Parti iktidarının onayıyla Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik bölgesine 2012 yılında İsrail'i korumak için Füze Savunma Sistemi kurulduğunu anlatan Asiltürk, "Biz insanların yaşamlarına, düşüncelerine, inandıklarına asla karışmayız. Biz yaptıklarıyla insanları değerlendiririz. Daha 1 ay önce Libya'dan kaçan binden fazla kişi Akdeniz'de boğuldu. Kürecik'te İsrail'in güvenliği için füze savunma sistemi kuruldu. Kahramanmaraş'ta aynı sistemin parçası olarak füzeler konuldu" diye konuştu.

Asiltirk, Kürecik'te NATO füze savunma sistemini bünyesinde kurulan ABD yapımı AN/TPY-2 tipi radarın İran'dan İsrail'e atılması muhtemel füzelerin erken tespit edilmesinde kullanıldığını, Katar ve İsrail'de yer alan aynı tip iki radarla birlikte tamamlayıcı görevde olduğu yabancı basın organlarında yer aldığını da vurguladı.

Asiltürk, AK Parti milletvekili adaylarının Malatya için yeni vaatlerde bulunmasının da garip olduğunu ifade ederek "Malatya'da yapacağız dediklerinize baktığınızda sanki ilk kez iktidara geliyormuş gibi vaatlerde bulunuyorlar. 13 yıldır Malatya'ya bu dediklerinizi niye yapmadınız diye insana sorarlar. Siz duble yollarla övünürken Malatya'da halen 3 tane bitirilmeyen yol var. Şimdi AKP milletvekili adayları kuzey çevre yolunu yapacaklarını söylüyorlar. Onlara 'günaydın' demek lazım. Yanıbaşımızdaki illerde çevreyolu bitmişken bizimkiler halen çevre yolu yapacaklarını vaat ediyorlar. Bizim vagon onarım fabrikamız çürürken Erzincan'a Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın memleketi diye vagon fabrikası yapıldı. Yazık günah değil mi? 'Malatya'ya 13 yılda 13 milyar TL'lik hizmet yaptık' diyorlar. 'Bunları bir sayın' demek lazım. Bu kadar yatırımı biz niye görmüyoruz. 13 kişinin istihdamını sağlayacak bir fabrika açabildiniz mi? Bizim Sümer tekstil fabrikasını sattılar. Tekel fabrikasını sattılar. Bundan sonra şeker fabrikasını da satacaklar. Hem de özelleştirmeye karşı çıkanları ihanetle suçluyorlar. Bu nasıl bir mantıktır. Eğer bu iktidara yeniden oy verirseniz siz de 4C'ye mahkum olan işçiler olacaksınız. Bugünden haber veriyorum. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'İsrail'i korumak için Malatya'ya savunma sistemi kurdular' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER