İsrail'deki Netanyahu protestosunda ortalık karıştı!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ağustos 18 2025
Paylaş
X Post
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun liderliğini yaptığı Likud Partisi’nin Tel Aviv’deki merkez binası önünde, binlerce göstericiyle güvenlik güçleri arasında sert çatışmalar yaşandı.
İsrail'de, esir ailelerinin öncülük ettiği protestolar şiddetlenerek devam ediyor. Binlerce kişi, polis uyarılarına aldırış etmeden Tel Aviv’deki Hatufim (Rehineler) Meydanı’ndan yürüyüşe geçti. Protestocuların hedefinde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’un genel merkezi vardı.

LİKUD GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE ÇATIŞMA
Maariv gazetesinin haberine göre, kalabalık protestocu grubu “Ze’ev Kalesi” olarak bilinen Likud Genel Merkezi’ne yöneldi. Calcalist gazetesi ise göstericilerin binaya ulaşmasını engellemek isteyen polisle arbede yaşandığını aktardı.

LASTİKLER YAKILDI, GÖZALTILAR ARTIYOR
Kanal 12 televizyonunun haberine göre, göstericiler, parti merkezinin yakınındaki King George Caddesi’nde lastik yaktı. Olaylara müdahale eden polis en az 4 kişiyi gözaltına aldı. Yedioth Ahronoth daha sonra bu sayının 6’ya çıktığını duyurdu. Haaretz gazetesi ise ülke genelinde sabah saatlerinden bu yana gözaltına alınan kişi sayısının 27’ye ulaştığını bildirdi.

‘BİR MİLYONDAN FAZLA KİŞİ SOKAKTA’
Rehine ailelerinin oluşturduğu sivil platform tarafından yapılan açıklamada, protesto ve etkinliklerin ülke genelinde büyük bir katılımla sürdüğü belirtildi. Açıklamada, Tel Aviv’deki gösterilerin sona ermesinin hareketin bittiği anlamına gelmediği vurgulandı ve Hamas’ın elindeki rehineler serbest bırakılana kadar eylemlere devam edileceği ifade edildi.

GENEL GREVLE HAYAT DURDU
Dün sabah başlatılan genel grev kapsamında, pek çok hayati tesis ve büyük şirket faaliyetlerini durdurdu. Yüzlerce özel sektör kuruluşu, belediye ve kamu kurumu greve katıldı. Grev, hükümete yönelik baskıyı artırmayı hedefliyor.

MUHALEFETTEN NETANYAHU’YA SUÇLAMA
Muhalefet partileri ve rehine aileleri, Başbak