İsrail'den müfredat kararı: Greta Thunberg ders kitaplarından çıkartılıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 24 2023
İsrail Eğitim Bakanlığı, Filistin'e destek açıklaması yapan iklim aktivisti Greta Thunberg'in isminin tüm ders kitaplarından çıkarılmasına karar verdi.
İsrail, çevre aktivisti Greta Thunberg'i ders kitaplarından çıkartma kararı aldı.
The Jerusalem Post'un aktardığına göre İsrail Eğitim Bakanlığı, Thunberg'in Filistin'e yönelik destek açıklamasının ardından Thunberg'in ders kitaplarında yer almayacağını açıkladı.
İsrail Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Hamas, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 1.400 masum İsraillinin öldürülmesinden sorumlu bir terör örgütüdür ve 200'den fazla kişiyi Gazze'ye kaçırmıştır" denildi.
Thunberg hakkında ise "Bu duruşu onu eğitimsel ve ahlaki bir rol model olmaktan alıkoymaktadır ve artık İsrailli öğrenciler için bir ilham kaynağı ve eğitmen olarak hizmet etmeye uygun değildir" ifadeleri kullanıldı.
İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, geçtiğimiz günlerde yaptığı Filistin’e destek için grev başlattıklarını duyurmuş, sosyal medya platformu X'ten "Bugün Filistin ve Gazze (Gazze Şeridi) ile dayanışma için grev yapıyoruz" paylaşımında bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi8.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


