"İsrail'e diz çöktüren 'sağlam irade'ye soruyorum"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74'üncü Genel Kurul görüşmeleri için New York'taydı.

SHABER3.COM

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu olmak üzere birçok toplantıya katılan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile sadece telefon ile görüştü. 

İkili çok sayıda davetinin katıldığı bir akşam yemeğinde yemek yedi. Kendisi açısından başarısız bir ABD  geziden dönerken Erdoğan'ın BM Genel Kurulunda ' İsrail'i hedef alması' havuz medyasında oldukça köpürtüldü. 

AKP'nin köpürtülmesine karşılık Erdoğan'ın konuşmasının perde arkasında neler var? 

Gazeteci Erkam Tufan Aytav, YouTube kanalında Erdoğan'ın konuşmasını yorumladı.



Erdoğan'ın BM’de İsrail’e yüklenmesinin samimiyetinin sorgulanması gerektiğini söyleyen Erkam Tufan Aytav, buna gerekçe olarak ta Erdoğan'ın İsrail ile ilişkileri ile ilgi tavrının konuşma içeriğine pek de uymadığını hatırlattı.

Önceki günlerde İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın "Erdoğan ailesinin İsrail ile ticareti devam ediyor.” sözlerinin altını çizen Aytav, AKP'nin ve Erdoğan'ın bu ilişkilerini yalanlamadığını söyledi. 

YAHUDİ CEMAATİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİNİ AĞIRLADI

Erdoğan New York ziyaretine aslında Yahudi toplum temsilcileri ile bir araya geldi. 

Erkam Tufan ayrıca Erdoğan'ın Filistin vatandaşlarına uygulamasını ve Yahudi cemaatinden alınan "Cesaret ödülünü" de gündeme getirdi. 
<< Önceki Haber "İsrail'e diz çöktüren 'sağlam irade'ye soruyorum" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER