İsrailli rehineleri Türk ekibi arayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 17 2025
Türkiye ve İsrail arasındaki gerginliğe rağmen İsrail hükümetinin Gazze'deki rehinelerin cenazelerini bulması için Türk ekibine izin verdiği, AFAD'ın çalışmalara katılacağı belirtildi.
Türkiye'nin, Gazze'deki İsrailli rehinelerin cansız bedenlerinin bulunması için bölgeye arama kurtarma ekibi gönderdiği belirtildi. AFP, Türkiye'den onlarca kişilik ekibin bölgeye hareket ettiğini yazdı. Haberde ekibin Gazze'ye ulaşıp ulaşmadığı ve çalışma takvimine dair bir detay ise yer almadı.
Dün de İngiliz Financial Times (FT) gazetesi İsrail'in Türkiye'nin arama çalışmalarına katılmasına onay verdiğini aktarmıştı. Bir Türk yetkiliye göre Gazze'deki çalışmalara deprem müdahalesi deneyimine sahip 80 kişilik AFAD ekibi katılacak. Ekibin Mısır üzerinden Gazze'ye gireceği belirtildi.
AFAD Suriye'de Beşar Esad'ın devrilmesinden sonra rejimin kötü şöhretli Sednaya Hapishanesi'ndeki kayıp mahkûmların bulunması ve kimliği belirsiz cenazelerin tespitinde de görev üstlenmişti.
FT'ye konuşan bir İsrailli kaynak Türkiye'nin operasyona katılımını teyit etti. Buna göre Türkiye, 28 rehineden kalan 19'unun yerinin belirlenmesi ve İsrail'e iadesine çalışacak.
Hamas dokuz naaşı iade etti
Türkiye'nin operasyona katılımı, Hamas'ın cansız bedenlerin iadesinde yeterince hızlı hareket etmediği eleştirilerini izliyor.
Hamas 10 Ekim'de ilan edilen ateşkesin ardından hayatta kalan son 20 rehineyi ve dokuz cansız bedeni Kızılhaç aracılığıyla İsrail'e gönderdi. Örgüt önceki gün yaptığı açıklamada ise şimdilik teslim edilen cesetlerin sonuncular olduğunu, kalan naaşların yerlerinin tespiti ve çıkarılması için "yoğun çaba ve özel ekipmanlar gerektiği" bildirdi.
Bu açıklama İsrail'in tepkisine neden oldu. İsrail hükümeti savaşa geri dönme tehdidinde bulunurken ABD'den ise Hamas'ın anlaşma hükümlerini yerine getirmek için elinden geleni yaptığına inandıkları açıklaması geldi.
Bölgedeki büyük yıkımın yanı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







