İştah kesen kış çorbası


Soğuk havaların iştah açtığına dikkat çeken uzmanlar, kışı kilo almadan geçirmenin püf noktalarına vurgu yapıyor. Çorba içen kişilerin daha uzun süre tok kaldığının altını çizen Diyetisyen Gizem Şeber, iştah kesen kış çorbası tarifi ile sağlıklı beslenmenin yollarını açıkladı.

İştah kesen kış çorbasının tarifi ise şöyle:

İŞTAHINIZI KESECEK KIŞ ÇORBASI

Malzemeler (4 kişilik)

2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 orta boy beyaz soğan, 1 çay kaşığı tuz, 2 diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 kilogram havuç, 1 adet tatlı patates, 6 bardak su, 8 tam ceviz, 1 su bardağı yoğurt, kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı pul biber.

Yapılışı: Zeytinyağında kıyılmış soğanı yakmadan çevirin. Üzerine rendelenmiş zencefili, tuzu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin. Yıkanmış, soyulmuş ve küp küp doğranmış havuçları ve patatesi ekleyin. Suyunu ilave edin. Yirmi beş dakika kadar malzemeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Bir kapta yoğurt, pul biber ve maydanozu harmanlayın. Cevizleri kıyın. Malzemeleri ateşten alın ve blenderdan bulamaç haline gelinceye kadar geçirin. Yoğurtlu karışımı ve cevizleri ilave edip iyice karıştırın ve servis yapın."
CİHAN
<< Önceki Haber İştah kesen kış çorbası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER