İstanbul’da her yer kırmızı

Ramazan Bayramı'nın arefe günü olan yarının kamu çalışanları için tatil olmasının ardından İstanbul'dan tatil göçü bugünden başladı. İstanbul'dan sabah Kocaeli istikametine doğru yoğun araç trafiği birkaç saat devam etti. Öğleden sonra artan yoğunluk sürüyor.

İstanbul’da her yer kırmızı

Yoğunluk haritasında TEM ve D-100 yolları, yer yer koyu kırmızı renkte görülüyor. Saatler ilerledikçe TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu iyice artarken, Eskisisar'daki İDO'nun 18 feribot çalıştırdığı iskele meydana saat 17.00 itibarıyla tamamen doldu. Araç kuyrukları bekleme alanının dışına taşmaya başladı.

FSM-BAHÇEŞEHİR ARASI 3 SAAT

İstanbul'da trafik yoğunluğu artmayı sürdürüyor. 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi geçiş süresi 3,5 saate çıktı.
Öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde yoğunlaşan bayram trafiği İstanbul'da yolları felç etti.

Sürücüler, 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını ise 81 dakikada kat ediyor.

Bayram tatili için yola çıkan İstanbullular dün akşamdan itibaren trafiği kilitledi. Yoğunluk bugün de devam etti. Saat 16.00'dan sonra TEM Otoyolu'nun Ankara yönünde trafik durma noktasına geldi. Sürücüler adım adım ilerleyebildi.



SAAT 17:00 İTİBARİYLE KOCAELİ: D-100 KİLİTLENDİ

TEM yolunda saat 17.00 itibarıyla yoğunluğa rağmen Trafik normal akışını sürdürürken, D-100 karayolunun  Gebze- İzmit arasında alışılmışın dışında bir yoğunluk başladı. D-100'ün Dilovası geçişinde trafik adım adım ilerlemeye başladı. Zaman zaman duran trafikte sürücüler zor anlar yaşadı. 

D-100'ün İzmit geçişi Kandıra Sapağı'nda üstgeçiş inşaatı nedeniyle yolun daralma da trafiğin kilitlenmesinde etken oldu. 

Trafik yetkilileri, İzmit'ten transit geçecek olan araç sürücülerinin TEM'i kullanmaları ve İzmit'in içine girmemelerini istedi. Yetkililer, Yalova yönüne gidecek sürücülerin de yine İzmit'in içine girmemeleri, TEM'in Doğu turnikelerinden çıkış yaparak direkt Gölcük yoluna geçmeleri önerdi, 

ÖNLEMLER ALINDI AMA...

Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram arefesinde de İstanbul'dan beklenen araç trafiği yoğunluğu nedeniyle bir dizi önlemler alındı. TEM ve D-100 karayolunda bakım onarım çalışmaları durduruldu. Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında araç taşımacılığı yapan feribot işletmeleri de gemi sayılarını artırdı. İDO bugünden itibaren bu hattaki feribot sayısını 14'den 18'e çıkarırken, en büyük feribotlardan biri olan ve bir seferde 250 otomobil taşıyabilen Balıkesir 10 adlı feribotu da bu hatta kaydırdı. Ancak bu feribotun iki katı birden kullanılmıyor ve şimdilik sadece bir katı kullanılarak 137 araç taşınıyor.   

SABAH DALGASI

Bayram trafiği ile ilgili ilk yoğunluk bu sabah saat 06.30 sıralarında başladı. İstanbul istikametinden gelen, Yalova ve Bursa yönüne gidecek olan araçlar Gebze Bayramoğlu turnikelerinden çıkış yaparak Eskihisar feribot iskelesine geldi. Feribot iskelesinde yaklaşık 2 saat boyunca yoğunluk yaşandı. Ancak saat 08.30 sıralarında bu yoğunluk normale döndü. Aynı yoğunluk, D-100 karayolu'nun İzmit kent içi geçişinde de görüldü. Buradaki yoğunluk da daha sonra normale döndü.

5 KİLOMETREDE BİR TRAFİK EKİBİ

TEM ve D-100 Karayolu'nda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bugünden itibaren 5 kilometrede bir trafik ekibi bulundurulmaya başlandı. Trafik yetkilileri, TEM Otoyolunda asıl yoğunluğun bugün öğlenden sonra veya akşam saatlerinde beklendiğini belirtirken, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını, özellikle TEM otoyolunda emniyet şeridini kapatmamaları gerektiğini hatırlattı.

İzmit'ten transit geçecek sürücülerin kent içine girmemelerini de isteyen trafik yetkilileri, D-100'ün kent içi geçişinde viyadük çalışması nedeniyle yolun daraldığını ve trafiğin alternatif yollara verildiğini de hatırlatarak, zorunlu olmadıkta bu yola girilmemesini istedi. Feribot kuyruğu beklemeyip İzmit körfezi'ni dolaşmayı tercih edecek olan sürücülerin de yine D-100 kent içi geçişini kullanmamaları, TEM'in 'Kandıra turnikeleri' olarak da bilinen Doğu turnikelerinden girip Gölcük-Yalova yoluna geçmeleri istendi.

ÇİLE ÜZERİNE TIR KAZASI

TEM otoyolunda aynı saatlerde ve her iki istikamette bir TIR'ın arızalanması ve yaralamalı bir kazanın yaşanması nedeniyle aşırı trafik yoğunluğu yaşandı. Sürücüler bu anlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasına da ulaşılamayınca alternatif yolları kullanamadı, bu da yoğunluğu etkiledi. 

4 günlük Ramazan Bayramı öncesi İstanbul'da "sürpriz" trafik yoğunlukları yaşanmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde sürücülerin aşırı yoğun trafikle boğuştuğu Mahmutbey - Fatih Sultan Mehmet köprüsü arasındaki TEM otoyolunda bugün öğlen saatlerinde de durum aynıydı. 

1 KAZA, 1 TIR ARIZASI 

TEM otoyolunda hem Edirne hem de Ankara istikametinde yaşanan yoğunluğun 2 nedeni vardı.  Gaziosmanpaşa Metris mevkinde aynı istikamete seyreden iki otomobilin çarpışması nedeniyle meydana gelen yaralamalı trafik kazası Edirne istikametindeki trafiği kilitledi. Ankara istikametinde trafiği felç eden ise bir TIR'ın arızalanması oldu. 

İBB TRAFİK UYGULAMASI DA ÇÖKÜNCE 

Her iki istikamete trafiğin durma noktasına geldiği dakikalarda  çoğu bayram trafiğinden kaçmak için yola çıkan sürücüler İBB'nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasına sarıldı. Ancak söz konusu uygulama trafik yoğunluğunu göstermeyince altarnetif çıkışları da kullanamayan sürücüler yoğunluğun artmasına yol açtı. 

TIR VE KAZAYA KARIŞAN ARAÇLAR KALDIRILDI AMA YOĞUNLUK SÜRÜYOR 

Trafik ekiplerinin kazaya karışan araçları yoldan kaldırmasının ardından Edirne istikametinde trafiğin normalleştiği görüldü. Ancak TIR arızası nedeniyle Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk, bayram nedeniyle güzergahı kullanan araçların trafiğe çıkışının sürmesi nedeniyle devam ediyor. 

OTOBÜSLERE HELİKOPTER DESTEKLİ TRAFİK KONTROLÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, bayram öncesi denetimlerini artırdı. Özellikle şehirlerarası yolcu otobüsleri üzerinde yoğunlaşan ekipler, sürücü hatalarını ve araç eksikleri üzerinde duruyor. Kazaların büyük bölümüne neden olan hatalı şerit değişimi ve ihlali helikopterle kontrol ediliyor.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Fatih Sultan Mehmet köprüsü Ankara istikametinde yapılan trafik uygulamasında basın mensuplarına bilgi verdi. Helikopterle şehirlerarası otobüslerin denetimlerini yaptıklarını belirten Alper, "Şehirlerarası otobüsler, bayramın en önemli aktörlerindendir. Normal şartlarda her gün İstanbul Büyük Otogarı'ndan bin 500 otobüs çıkıyor ancak bayram süresinde bu sayı 2 bin 200 oldu. Otobüs şirketlerinin ek seferlere koydukları araçların her zaman sefer yapan araçlarla aynı paralelde kaliteli olup olmadığı, yine ek sefere gelen şoförlerin aynı kalitede olup olmaması konusu bizim için çok önemli. Şoförlerin belgelerini ve araçların yeterliliğini kontrol etmek için ekiplerimizle birlikte buradayız. Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerimizle, bayram süresince bin 400 personelle 130 ekip görev başında olacak. Bu sene bir ilk olarak, Çatalca'dan Şekerpınarı'na kadar olan mıntıkada her 10 km'de ekiplerimize zimmetledik. Toplamda 39 ekibimiz bu 130 kilometrelik mesafeden sorumlu olacak." dedi.

İSTANBUL-SAMSUN D-100 YOLUNDA YOĞUNLUK

Çorum 'un Osmancık İlçesi İstanbul-Samsun D-100 karayolunda, Samsun yönüne aşırı yoğunluk nedeniyle trafik akışı durma noktasına geldi. Çorum'un  Osmancık İlçesi girişinde İstanbul-Samsun D-100  yolu üzerinde Kamil Işıklı kavşağından itibaren Samsun yönüne uzun araç kuyruğu nedeniyle yoğunluk  oluşurken, trafik akışı durma noktasına geldi. Bölge ve şehir içi trafik ekipleri, İstanbul-Samsun D-100 karayolunda araç yoğunluğunu azaltmak için ışıklı kavşaklarda sürücüleri zaman zaman ikaz ederek trafik kurallarına uymaları için yönlendiriyor.

Bayram tatili için İstanbul'dan Karadeniz yönüne giden sürücüler, sıcaktan ve araç yoğunluğundan şikayetçi olduklarını belirtti. Trafik polisleri de yoğun bir mesai harcayarak sürücülerin dikkatli olmaları ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemeleri konusunda uyardı.

 

<< Önceki Haber İstanbul’da her yer kırmızı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER