İstanbul otogarında neler oluyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 30 2015
Her yıl milyonlarca yolcunun seyahat ettiği Büyük İstanbul Otogarı, silahlı kavgalarla gündemde. Son bir ayda yaşanan olaylarda 15 kişi yaralandı.

Adeta Teksas'a dönen otogarda ilk kavga 4 Temmuz'da meydana geldi. Avrasya Otogar Yönetimi ile otobüs firmalarının yöneticileri arasında çıkan silahlı çatışmada 4 kişi yaralandı. 20 Ağustos'ta da taksiciler arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Polis, olayı güçlükle yatıştırdı. Bu olayın şoku daha atlatılmadan otogarda yine silahlar konuştu. 27 Ağustos'ta yaşanan olayda, otogardaki eski yönetim kadrosu ile şimdiki yönetim üyeleri anlaşmazlıktan dolayı tartışmaya başladı.
Alınan bilgilere göre, eski yönetim üyeleri, otobüslerin otogardan çıkışı sırasında ödediği ücretin yüksek olması sebebiyle konuyu yeni yönetimle konuşmak için büroya gitti. Sözlü sataşmalar kavgaya dönüştü. Silahların konuştuğu olayda 7 kişi yaralandı. Silahlı kavgaya karışan bir otobüs firmasının yetkilileri, olayın Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün başında bulunduğu Avrasya Otogar Yönetimi tarafından uygulanan fahiş fiyatlar yüzünden çıktığını söyledi. Yönetimin, otogarı otoparka çevirdiğini dile getiren firma çalışanları, şöyle konuştu: “Devlet, otogara giriş yapan bir otobüs için 75 lira ücret belirledi. Ancak yönetim bizden 250 liraya kadar ücret alıyor. Otogarın alt katında bekleyen boş otobüslerden de 400 lira ücret talep ediliyor. Otogarda ciddi bir rant söz konusu. Biz buna ‘dur' demek için yönetimle anlaşmaya gittik bizi dinlemediler. Kavga çıktı. Pompalı tüfekle ateş ettiler. Yönetimin uyguladığı ücretler ve otogardan elde edilen gelirler denetlenmediği sürece bu tür olaylar devam eder.”
Esenler Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal da İstanbul Otogarı'nda, halkın can ve mal güvenliğinin kalmadığını söyledi. Otogarın bir korku tüneline dönüştüğünü ifade eden Önal, otogarda kaçak mazot ve on numara yağ bile satıldığına dikkat çekti. Kavgaların otogarda paylaşılamayan rant yüzünden çıktığını savunan Önal, “Otogarın ruhsatı da yok. Kaçak olan bu otogara günde ortalama 2000 otobüs giriş çıkış yapıyor. Her otobüs 200-250 TL para ödüyor.” ifadelerini kulla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


