İstanbul otogarında neler oluyor?

Her yıl milyonlarca yolcunun seyahat ettiği Büyük İstanbul Otogarı, silahlı kavgalarla gündemde. Son bir ayda yaşanan olaylarda 15 kişi yaralandı.

İstanbul otogarında neler oluyor?

Adeta Teksas'a dönen otogarda ilk kavga 4 Temmuz'da meydana geldi. Avrasya Otogar Yönetimi ile otobüs firmalarının yöneticileri arasında çıkan silahlı çatışmada 4 kişi yaralandı. 20 Ağustos'ta da taksiciler arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Polis, olayı güçlükle yatıştırdı. Bu olayın şoku daha atlatılmadan otogarda yine silahlar konuştu. 27 Ağustos'ta yaşanan olayda, otogardaki eski yönetim kadrosu ile şimdiki yönetim üyeleri anlaşmazlıktan dolayı tartışmaya başladı.

Alınan bilgilere göre, eski yönetim üyeleri, otobüslerin otogardan çıkışı sırasında ödediği ücretin yüksek olması sebebiyle konuyu yeni yönetimle konuşmak için büroya gitti. Sözlü sataşmalar kavgaya dönüştü. Silahların konuştuğu olayda 7 kişi yaralandı. Silahlı kavgaya karışan bir otobüs firmasının yetkilileri, olayın Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün başında bulunduğu Avrasya Otogar Yönetimi tarafından uygulanan fahiş fiyatlar yüzünden çıktığını söyledi. Yönetimin, otogarı otoparka çevirdiğini dile getiren firma çalışanları, şöyle konuştu: “Devlet, otogara giriş yapan bir otobüs için 75 lira ücret belirledi. Ancak yönetim bizden 250 liraya kadar ücret alıyor. Otogarın alt katında bekleyen boş otobüslerden de 400 lira ücret talep ediliyor. Otogarda ciddi bir rant söz konusu. Biz buna ‘dur' demek için yönetimle anlaşmaya gittik bizi dinlemediler. Kavga çıktı. Pompalı tüfekle ateş ettiler. Yönetimin uyguladığı ücretler ve otogardan elde edilen gelirler denetlenmediği sürece bu tür olaylar devam eder.”

Esenler Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal da İstanbul Otogarı'nda, halkın can ve mal güvenliğinin kalmadığını söyledi. Otogarın bir korku tüneline dönüştüğünü ifade eden Önal, otogarda kaçak mazot ve on numara yağ bile satıldığına dikkat çekti. Kavgaların otogarda paylaşılamayan rant yüzünden çıktığını savunan Önal, “Otogarın ruhsatı da yok. Kaçak olan bu otogara günde ortalama 2000 otobüs giriş çıkış yapıyor. Her otobüs 200-250 TL para ödüyor.” ifadelerini kullandı.

Zaman
<< Önceki Haber İstanbul otogarında neler oluyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER