İstanbul'un sıradışı çocukları belirleniyor…


Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) İstanbul'un dahi çocuklarını belirleyecek ve gelişimlerine katkı sunacak tamamen ücretsiz bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Geleceğimiz İçin Üstün Zekalıların Geleceği" projesi, TÜZDER'in yürütücülüğü ile hayata geçiyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaşları olduğu projeyle, İstanbul genelindeki 4-14 yaş arası üstün zekalı ve sıra dışı yeteneklere sahip çocuklar belirlenecek.

Katılımcı öğrencilere ücretsiz grup testleri ve bireysel zeka testleri uygulanarak, yüksek IQ'lu ve sıradışı zekaya sahip 200 en iyi çocuk seçilecek.1 Şubat'ta başlayacak program 4 hafta devam edecek. Testler İstanbul Avrupa Yakası'nda belirlenen merkezlerde uzmanlar ve çocuk psikologları tarafından uygulanacak. Seçilen üstün zekalı ve sıra dışı çocuklar, düşünme boyutlarını ve sosyal ilişkilerini geliştirecek olan Türkiye'nin ilk patentli gelişim atölyesinde dört ay boyunca ücretsiz eğitim görme hakkı kazanacak.

Öğrencilere sıradışı düşünme yeteneği kazandıran ve sosyal ilişkilerini güçlendiren atölye çalışmalarında; 3D Bilim, Görsel Sanatlar, Sıradışı Düşünme, Robotik, Biyoteknoloji, Uzay ve Gökbilimi, Hayal Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesieğitimleri verilecek. Her Öğrenciye özel etkinlik dosyası oluşturularak, program sonunda "Atölye Katılım Sertifikası" takdim edilecek.

Proje kapsamında aile ve öğretmenlere yönelik bilgilendirici seminerler düzenlenecek. Üniversite öğrencileri de küçük kardeşlerine mentörlük (koçluk) yapacak. Tamamen ücretsiz proje kapsamında ebeveynler ayrıca, eğitimlerde bulunan TÜZDER'in gelişim psikologları ve gözetmen öğretmenlerinden çocukları hakkında gelişim raporu alabilecek. Atölye çalışmalarına katılmak isteyen öğrencilerin, TÜZDER'in web ve Facebook sayfalarından başvuru formu doldurması yeterli.

Projenin tanıtım toplantısı 21 Ocak 2016 Perşembe günü İTÜ Maslak Kampüsü'nde düzenleyecek.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul'un sıradışı çocukları belirleniyor… Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER