İstanbul Üniversitesi'nde özyönetim paneli öncesi arbede


DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel'in İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen özyönetim paneline katılmasına izin verilmedi. Yüksek ve Tuncel'in içeri alınmamasını protesto eden öğrenciler ve polis arasında arbede yaşandı. Olay nedeniyle polis, bazı öğrencileri gözaltına aldı.

Özyönetim konulu konferans için Tuncel ve Yüksek, İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki kampüsüne geldi. Üniversite yönetimi tarafında panele katılmasına izin verilmeyen Tuncel ve Yüksek bir süre kapıda bekledi. Üniversite içinden bir öğrenci grubu, Tuncel ve Yüksek'in bulunduğu dış kapıya doğru slogan atarak yürüdü. Öğrenciler Tuncel ve Yüksek'in içeri alınmamasını protesto etti. Bu sırada polis dış kapı çevresini çembere alarak öğrencilere uzaklaştırdı. Bu sırada Tuncel ve Yüksek'in içinde bulunduğu grup ile polis arasında itiş kakış yaşandı. Üniversite içine de giren polislerin bazı öğrencileri gözaltına aldığı belirtildi.

İlk müdahalenin ardından üniversite önünde açıklama yapan Kamuran Yüksek, üniversitede faşizm uygulandığını ve ülkede demokrasi var diyenlerin bu tabloya bakması gerektiğini söyledi. Yüksek, "Bir öğrenci klübü özyönetimi tartışmak üzere bizi davet etti. Biz de üniversiteye bu tartışmalara katkı yapmaya geldik. Bu ülkede faşizmi tekçi rejimi inşa etmek isteyenler kendi fikirleri dışında başka hiç bir fikre müsade etmiyor. Başkanlık sistemi tartışılıyor deselerdi, onun için gelenler olsaydı bu kapılar sonuna kadar açık olacaktı." dedi.

Sebahat Tuncel de içeri alınmamalarına tepki göstererek insanların özgürce tartışmadığını belirtti. Kendilerinin bu mekandan gidebileceklerini ancak öğrencilerin burada kalacaklarını söyleyen Tuncel, "Bu ülkede özgürlük tohumu bir defa atıldı. İnsanlar mutlaka özgürlük için, adalet için, barış için mücadele edecek." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Tuncel ve Yüksek bir süre üniversite önündeki yeşil alanda beklemesine ise polis izin vermedi.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul Üniversitesi'nde özyönetim paneli öncesi arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER