İstanbul Üniversitesi öğrenci sayısını azaltıyor


İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, 2015 yılı lisans kontenjanlarında azaltmaya gittiklerini belirterek, "Bu düşüncemiz her yıl devam edecek. Amacımız üniversitemizi lisans üstü eğitim veren, ülkemizdeki üniversitelerin öğretim görevlisi ihtiyacını ve iş dünyasına nitelikli insan kaynağı temin eden bir yapıya dönüştürmektir." dedi.

Rektör Mahmut Ak, üniversitesin akademik açılış töreninde konuştu. Nobel ödülü alan bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezun olduğunu hatırlatan Ak, "Aziz Sancar'ın kimya alanında Nobel ödülü alması hepimizi gururlandırdı. Sancar'ı aldığı bu ödülden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu. Ak'ın bu sözleri salonda alkışlandı.

Türkiye'de Nobel ödüllü iki Türk bulunduğunu, ikisinin de İstanbul Üniversitesi mezunu olduğunu vurgulayan Ak, "Bu bile başlı başına üniversitemizin köklü geçmişinin ne kadar değerli bir yerde olduğunu ve dünyadaki yerini ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

'2014 YILINDA EN ÇOK PATENT BAŞVURUSU YAPAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'DİR'

"Üniversitemiz araştırma üniversitesi olma yolunda çok hızlı yükselmektedir." diyen Ak, "Ülkemizde 2014 yılında en fazla patent başvurusu yapan üniversite, İstanbul Üniversitesi'dir. Araştırmacılarımız ciddi uğraşlar vermektedir. İstanbul Üniversitesi, 2014 yılında en fazla patent başvurusunda bulunan üniversitedir. Bu oran tüm özel ve kamu kuruluşları arasında ise 9'dur. Bu başarıyı bu sene de sürdürmeye kararlıyız. Araştırmacılarımızı desteklemeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

'LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRACAĞIZ'

Türkiye'de ortalama bir yılda 4 bin 500 kişinin doktoradan mezun olduğunu hatırlatan Ak şöyle devam etti: "Bu sayı gelişmiş ülkelerde 15-25 bin civarındadır. Bu sayı öğretim görevlisi sayısını karşılayacak bir sayı değil. Üniversitemizde 24 bin lisansüstü, 106 bin de lisans öğrencisi bulunmaktadır. Açık ve uzaktan eğitim alan öğrenci sayısı da 107 bin civarındadır. 2015 yılı lisans kontenjanlarımızda azaltmaya gittik. Bu düşüncemiz her yıl devam edecektir. Amacımız üniversitemizi lisansüstü eğitim veren, ülkemizdeki üniversitelerin öğretim görevlisi ihtiyacını ve iş dünyasına nitelikli insan kaynağı temin eden bir yapıya dönüştürmektir. Lisansüstü öğrenci sayısını hem de nitelikli çalışmalarını arttıracağız." CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul Üniversitesi öğrenci sayısını azaltıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER