İstanbul'da iki ay önce zamlanan ekmeğe fahiş zam gündemde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 16 2021
Paylaş
X Post
İstanbul'da en son Mayıs 2021'de zamlanarak 1.75 TL'den 2 TL'ye çıkan ekmek fiyatlarının şimdi de 2.5 TL'ye çıkması gündemde. Fırıncılar bu ayki İTO Meclisi'ne yüzde 25'lik zam teklifini sundu.
İstanbul’da satılan ekmek fiyatlarına bir yıl içinde ikinci zam teklifi geldi.
Un ve enerji maliyetleri başta olmak üzere girdilerdeki artıştan yakınan fırıncılar, ekmek fiyatları en son 2021 Mayıs’ta artmış olmasına rağmen ağustos ayında yeniden zam teklifinde bulunduklarını anlattı.
Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre İTO 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, bu ay toplanan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi’nde halihazırda 2 TL’ye satılan 220 gram ekmeğin 2.5 TL’den satılmasını talep ettiklerini söyledi.
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise, girdi maliyetlerinde ciddi bir zam furyası olduğuna işaret ederek “Özellikle un fiyatlarındaki artış had safhada. Şu an için herhangi bir zam talebimiz olmasa da bununla ilgili bir çalışmamız var. Yetkililerle görüşmek için altyapı oluşturuyoruz” diye konuştu.
İTO’ya sunulan zam teklifinin en geç ekim ayında yapılacak meclis toplantısında karara bağlanması bekleniyor. Bu teklif kabul edilirse İstanbul’da bir ekmek bir yılda yüzde 42 zamlanmış olacak.
İstanbul genelinde ekmeğe son zam 2021 Mayıs’ta yapılmış, fiyatlar 1.75 TL’den 2 TL’ye çıkmıştı. Halk Ekmek ise 2020 Eylül’de yüzde 33 zamlanarak 1 TL’ye çıkmasının ardından 17 Temmuz 2021’de yüzde 25 daha zamlanarak 1.25 TL’ye yükselmişti.
Demir: İTO yönetimine baskı yapacağız
İTO 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, sundukları zam teklifinin İTO yönetimi, belediye temsilcileri, Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden oluşan 5’li komisyon tarafından değerlendirileceğini anlattı. Ancak zam, bu komisyondan geçerse Ticaret Bakanlığı’ndan da onay almak zorunda. Demir, “Zam teklifinin kabul edilmes
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sosyal Medyada Kısıtlama Kıskacı: Evrensel ve STK Hesapları Hedefte2.Mümtaz’er Türköne: "Ekonomik Kriz Yapısal Hale Geldi, İktidar Değişmeden Çözülmez"3.AK Parti’deki 'Nikâh' Gerilimine Arınç’tan Yanıt:4.Adalar Belediyesi'nde Başkanvekili İstifa Etti: Valilik Seçim Tarihini Duyurdu5.Furkan Vakfı Kurucusu Kuytul’un Maaşına Bloke Engeli: Kızı duyurdu

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER












