İstanbul'da Maymun Çiçeği paniği: Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 11 2024
Tüm dünyada maymun çiçeği nedeniyle alarm verilirken, İstanbul’dan gelen görüntüler endişe yarattı. Beyoğlu'nda bir kişi maymun çiçeği şüphesiyle gözlem altına alındı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir" denildi.
İstanbul Beyoğlu'nda Afrika uyruklu bir kişinin maymun çiçeği virüsü belirtileri taşıdığı iddia edildi. Şüpheli kişi ambulansla karantina altına alınırken, o anlar çevredeki vatandaşların kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde turistin kendini kötü hissettiğini söylemesi üzerine çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık görevlileri, herhangi bir bulaş riskini en aza indirmek amacıyla şüpheli kişiyi karantinaya alarak ambulansla hastaneye sevk etti.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir. Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir. Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesini, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


