Türkiye'nin yüreği yandı

İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne yönelik saldırıda 7 polis şehit oldu, 4 sivil hayatını kaybetti. Üçü ağır 36 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Olay yerinden ilk görüntüler

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne güvenlik amacıyla giden çevik kuvvet otobüsüne yönelik saldırı gerçekleşti.  

Polis aracı Şehzadebaşı Camii önünden geçerken şiddetli patlama gerçekleşti. 

İSTANBUL VALİSİ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlama ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Çevik kuvvet aracına bombalı bir araçla saldırı düzenlendiğini anlattı. Şahin yaptığı açıklamada 7 polisin şehit olduğunu 4 sivilin de hayatını kaybettiğini dile getirdi. Vali Şahin olayda üçü ağır 36 kişinin de yaralandığını belirtti.



Patlamanın ardından çatışma çıktı. Çok sayıda polis yaralandı. Yaralılardan birinin durumu ciddi. Olayın ardından çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi. Bomba imha uzmanları da olay yerinde çalışma yapıyor. Olay yerine çıkan yollar trafiğe kapatıldı.
SİLAH SESLERİ DUYULDU
Patlama sebebiyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. 
Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı. 
İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor. 

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 18 YARALI VAR
İlk belirlemelere göre 8'i polis 18 kişi yaralandı. İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne yönelik saldırıda 7 polis şehit oldu 4 sivil hayatını kaybetti

 NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA
Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 
 İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN
 İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor. 
SINAVLAR İPTAL EDİLDİ 
İstanbul Vezneciler'deki patlamanın ardından İstanbul Üniversitesi'nde sınavlar iptal edildi.


<< Önceki Haber Türkiye'nin yüreği yandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER