İstanbul'da trafik içinden çıkılmaz hale geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 21 2016
YAVUZ Sultan Selim köprüsünün açılmasıyla birlikte yükü daha da artan Mahmutbey kavşağında trafik yoğunluğu artarak sürüyor.

Mahmutbey kavşağında artık günün her saatinde yoğun trafik görmek mümkün. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde ise yoğunluk araçların zaman zaman kontak kapatmasına neden oluyor.
Saat sınırlanması olmadan Yavuz Sultan Selim köprüsünü geçerek, Odayeri kavşağının ardından Mahmutbey kavşağına ulaşan büyük bölümünü kamyonların oluşturduğu trafik, iki şeritli bir bağlantı yoluyla Mahmut Bey gişelerine yönleniyor. Bu da zaten yoğun olan trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bölgede araç kuyrukları kilometrelerce uzuyor. Akşam saatlerinde 3-4 kilometre yolu aşmak zaman zaman saatleri aşıyor.

YAPIMINA DEVAM EDİLEN 257 KİLOMETRELİK YOL BÖLGENİN UMUDU
Kuzey Marmara Otoyolunun projesi içinde yer alan 165 kilometrelik Kurtköy-Akyazı ve 88 Kilometrelik Kınalı-Odayeri arasında yapılacak yeni yol ise bölgenin en büyük çözümü olarak görülüyor. Bu yollar tamamlandığında Akyazı’dan otoyola giren bir araç, İstanbul’un içine hiç girmeden Kınalı kavşağına kadar gidebilecek. Dolayısıyla Mahmutbey kavşağına girmesi gerekmeyecek.. Toplam uzunluğu 257 kilometrelik otoyollarda çalışmaların devam ettiği 2018 yılının sonunda tamamlanarak sisteme katılması bekleniyor.
MAHMUTBEY KAVŞAĞINDAKİ ÇALIŞMALAR TRAFİĞİ YÜZDE 30 AZALTMASI BEKLENİYOR
Bu arada Mahmutbey Kavşağında duraklamaları azaltmak için gişeleri kaldırıp, serbest geçiş sistemine geçirilmesi çalışmaları ise sürüyor. Çalışmaların 1,5 ay içinde tamamlanmasının ardından bölgedeki trafiğin yüzde 30 azalması bekleniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


