İstanbul'dan Cerattepe'ye destek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 21 2016
Beyoğlu'nda, bir grup, Cerattepe'deki maden faaliyetlerinin durdurulması için eylem yapan Artvinlilere destek amacıyla, tulum ve kemençe eşliğinde horon oynayarak eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, doğal yaşam alanlarında tahribata sebep olacak faaliyetlerin bir an önce durdurulması istendi.

Artvin Cerattepe'de yapılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı gerçekleştirilen tepki eylemlerine İstanbul'dan destek vermek isteyen bir grup, saat 19.00'da Tünel Meydanı'nda bir araya geldi. Üzerinde 'Direne direne kazanacağız, Cengiz'i Artvin'den kovacağız' yazılı pankart açan grup üyeleri, maden şirketi aleyhine slogan attı. Galatasaray Meydanı'na doğru yürümek isteyen eylemciler, çevrede geniş güvenlik önlemi alan polisin izin vermemesi üzerine, protesto gösterisini Tünel Meydanı'nda devam ettirmeye karar verdi. Eylemciler, tulum ve kemençe ezgileri eşliğinde bir süre horon oynadılar.
Tulumlu horonlu tepki

Grup üyelerine hitaben konuşan İhsan Hacıbektaşoğlu, dayanışma için Türkiye'nin dört bir yanından Artvin'e giden vatandaşların şehre sokulmadığını, ülkenin artık yasalarla ve kanunlarla idare edilmediğini iddia etti. Konuşmanın ardından horon oynamaya devam eden grup üyeleri, saat 20.00'da, Artvinlilere desteklerini göstermek adına cep telefonlarınının ışığını açarak, düdük çalarak ya da bağırarak ses çıkardı.
Grup adına Gazeteci Şükran Özçakmak tarafından okunan basın açıklamasında "Yaşam alanlarımıza, tarihi, sosyal ve kültürel değerlerimize, topraklarımıza karşı saldırılar, HES'ler, taş ocakları, maden arama faaliyetleriyle devam ediyor. Artvin'in yüreğine hançer gibi vurulmak istenen Cerattepe ve Genya maden çıkarma faaliyetlerine karşı Artvinlilerin yaşam mücadelesi her alanda hukuksal ve demokratik eylemlerle sürerken; devlet, askeri ve polisiyle Cengiz Holding'in koruma görevlisi gibi davranarak, yaşam alanlarımıza ve Artvin halkına saldırdı. Cerattepe'de 25 yıla yakın bir süredir hem hukuki hem de fiili, demokratik yaşam alanı mücadelesi devam ediyor. Ve bugün, orada sadece doğa değil, 25 y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







