İstanbul'dan çıkan çok, giden yok

Kurban Bayramı tatili için yollara çıkanlar TEM otoyolu ve D-100 Karayolu'nun İzmit ve Derince kesimlerinde ulaşımı kilitledi. TEM otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Ankara istikametlerinde araçlar adım adım ilerledi.

İstanbul'dan çıkan çok,  giden yok


9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçirmek isteyenler İzmit'te ulaşımı etkiledi. TEM otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Ankara istikametlerinde yoğunluk yaşandı. TEM otoyolunun Gültepe ve Korutepe tünellerinde ulaşımın 2 şeride düşmesi nedeniyle uzun araç konvoyları oluştu. Ankara istikametine gitmekte olan araçlar yavaş ilerledi. TEM otoyolu İstanbul istikametinde ise ulaşımda herhangi bir sıkıntı oluşmadı. TEM otoyolu yerine D-100 Karayolu'nu kullanmayı tercih edenler Derince ve İzmit kesimlerinde ulaşımın aksamasına neden oldu. D-100 Karayolu Ankara istikametinde araçlar adım adım ilerledi. Özellikle D-100 Karayolu'nda kavşaklarda araçlar ilerlemekte zorlandı.



Gebze Eskihisar'da bulunan feribot iskelesinde ise 17 feribot Gebze ile Yalova arasında çalışıyor. Eskihisar'da iskelenin önünde uzun kuyruklar oluşurken, kısa sürede araçlarla dolan feribotlar Yalova'ya hareket etti

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, TEM otoyolunun Düzce ve Bolu kesiminde akıcı yoğunluk oluştururken maddi hasarlı kazalar nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Trafik durumu her geçen dakika daha da yoğunlaşıyor.

Bayram tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen tatilcilerin yola çıkmasıyla TEM otoyolunda yoğunluk arttı. Tatilciler nedeniyle TEM otoyolunun Düzce kavşağı ile Bolu Dağı Tüneli arasında da araç yoğunluğu oluşmaya başladı. Kaynaşlı, Sarıçökek, Bakacak, 1, 2 ve 3'üncü viyadükler ile Bolu Dağı Tüneli arasında özellikle Ankara istikametinde akıcı araç yoğunluğu arttı. Trafik ekipleri, yoğunluğun gün boyu ve yarın akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini, herhangi bir kaza yaşanmazsa trafikte tıkanma beklenmediğini kaydetti. 


KAZALAR TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan tatilcilerin karıştığı maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle TEM otoyolunun Bolu kesiminde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.  Kurban Bayramı tatili için TEM otoyolundan Ankara istikametine seyreden araçların oluşturduğu yoğunluk arttı. Otoyolun Rüzgarlı Köprüsü ile Bolu Doğu Kavşağında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlarken kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. 
Trafik ve karayolları ekipleri tarafından kaza yapan araçlar kaldırıldı. Araçların kaldırılması ile birlikte ekipler yolu 3 şerit olarak açtı. 

Kazaların sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade eden trafik ekipleri, uykusuz, yorgun ve dikkatsiz sürücüler nedeniyle zaman zaman maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini, bu kazaların yolun ulaşıma kapanmasına neden olduğunu ve binlerce sürücünün mağdur olduğunu belirttiler. 

<< Önceki Haber İstanbul'dan çıkan çok, giden yok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER