İşte AKP'nin itiraz ettiği iki ilçedeki yeni sonuçlar!

YSK'nin kararıyla İstanbul'da AKP'nin itiraz ettiği yerlerdeki geçersiz oyların sayım devam ediyor. Tamamlanan ilçelerden Şile'de ve Kartal'da sayılan bütün sandıklardaki yeni sonucu CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat açıkladı.

SHABER3.COM

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat AKP'nin itiraz ettiği Şile'de ve Kartal'da sayılan bütün sandıklardaki yeni sonucu açıkladı.

Karabat'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre AKP'nin itiraz ettiği bircok ilçe ve sandıkta Ekrem İmamoğlu'nun oyları arttı. AKP'nin itirazları üzerine Şile ilçesinde bütün sandıklar yeniden sayıldı. Tamamı sayılan 115 sandıkta CHP'nin oyu 8 adet arttı. AKP'nin oyu değişmedi. Kartal'da ise yeniden sayılan 28 sandıkta AKP'nin oyu 10 adet arttı. Karabat, ayrıca Kâğıthane İlçe Seçim Kurulu AKP'nin tekrar sayım talebini reddettiğini de belirtti.

AKP, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun önde bitirdiği büyükşehir yarışına itirazlarını sürdürüyor. Son olarak CHP'nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle başvurduğu İstanbul İl Seçim Kurulu'nun 7 ilçe için verdiği tedbir kararı dün gece olağanüstü toplanan YSK tarafından durduruldu.

Bu karar ile Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde başlatılan yeniden sayım işlemi yapılması kararı alındı bunlardan bazıları sonuçlandı.

YSK'nin kararıyla , Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde geçersiz oyların sayımı devam ediyor . Diğer ilçeler için il seçim kurulu karar verecek. Şile 718 geçersiz oy bulunuyor. Bu sayı, Bayrampaşa'da 4885, Ataşehir'de 6855, Ümraniye'de 13bin 523, Beykoz'da 5352, Fatih'te 7354 Gaziosmanpasa'da ise 10 bin 459.

YSK'nın verilerine göre saat 11.15 itibarıyla Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında 21 bin 464 oy fark bulunuyor.

Fatih'te 7618 oy geçersiz oy bulunuyor. Fatih'te oyların yeniden sayılıp sayılmayacğına il seçim kurulu karar verecek.

Beykoz Seçim Kurulu, pazar günü yapılan yerel seçimlerde geçersiz sayılan 5 bin 352 geçersiz oyun yeniden sayımına başladı.

Sayım, Beykoz İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılıyor. Sayım nedeni ile partililerden çok sayıda milletvekilinin İlçe Seçim Kurulu'na gelerek sayımda hazır bulundukları öğrenildi 

Okulun giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan polis, sadece öğrenci, öğretmen ve görevli personelin okula giriş ve çıkışlarına izin veriyor. Sabah saatlerinde başlayan sayım sürüyor.
<< Önceki Haber İşte AKP'nin itiraz ettiği iki ilçedeki yeni sonuçlar! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER