İşte AKP'nin skandallarla dolu 'algı operasyonları'

Ülke terörün pençesindeyken eğitim yuvalarına yapılan skandal baskınlar ülke gündemine oturdu.

İşte AKP'nin skandallarla dolu 'algı operasyonları'

AKP hükümeti özellikle yolsuzluk ve rüşvet skandallarının ardından büyük bir algı operasyonu düzenleyerek iftira ve yalanlarla Hizmet Harteketi'nin üzerine geldi.

Onca 'elimizde belgeleri, kayıtları, görüntüleri var' sözünün aylar geçmesine rağmen bir tanesini bile ispat edemeyen AKP son çare olarak düzenlemiş olduğu 'algı operasyonlarını' eğitim kurum ve yuvalarına taşıdı.

Her kesimden büyük tepki alan bu operasyonların dünyada Türkiye'deki en başarılı okullara yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da polis eşliğinde baskın yapılan Dicle Koleji'nin son bir yılda 8 kez denetimden geçtiği ortaya çıktı. Okulun 2 ay önce de iğneden ipliğe incelendiğini belirten Kolej Müdürü Tuncay Şen, bir eğitim kurumunun polis ekipleriyle denetlenmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. 

Dicle Koleji'nin Diyarbakır'ın en itibarlı ve en başarılı eğitim kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Müdür Tuncay Şen, "Her yıl YGS il birinciliği ve Türkiye derecelerini çıkartan bu okula, Allah rızası için bir kere de tebrik için gelin." dedi. Daha önce yapılan denetimlerde hiçbir eksiklik tespit edilmediğini anlatan Şen, polis eşliğinde baskın yaparak denetime gelmenin Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Müdür Şen, şöyle konuştu: "Biz sanıyorduk ki devletin 8 kurumu elde ettiğimiz eğitim başarısını kutlamak için geliyor. Ama nafile. Allah'tan korkun ya. Her taraf açık, buyurun denetleyin. Ne arıyorsunuz, hazine mi arıyorsunuz? Böyle bir denetim doğru değil. Okulumuz sporun bütün alanlarında başarılı. Ülke genelinde eğitimde sondan 10'uncu olan Diyarbakır'da doktorlar, avukatlar ve mühendisler yetiştiriyor. Tebrik edip desteklemek gerekirken polis ekipleriyle baskın yapılması üzüntü verici."

MANİSA
Manisa ve Türkiye'nin gururu olan, öğrenciler eğitim aldığı sırada denetim baskını yapılan Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'nin bahçesinin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha önce "en güzel okul bahçesi" seçildiği ortaya çıktı.

Son sınıfların yaz döneminde eğitim gördüğü Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'ne, öğrencilerin şaşkın bakışları arasında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri eşliğinde denetim baskını yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maliye, SGK, Gediz Elektrik, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri devam ediyor. Polis girişte güvenlik tedbiri alırken öğrenci velileri ise destek olmak için okula geldi.

MERSİN
Lisans Yerleştirme Sınavı'nda Türkiye 2.liği, Yunanistan'daki Balkan Matematik Olimpiyatlarında altın madalya ve Tayland'daki Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazanan Mersin Yıldırımhan Eğitim Kurumu yetkilileri, çiçek ve plaket beklerken polis eşliğinde 8 kurumun baskınına uğramanın şaşkınlığını yaşıyor. 

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları'na polis eşliğinde Maliye, Milli Eğitim, Zabıta, İtfaiye, SGK, Halk Sağlığı, Çevre ve Tarım il müdürlüğünden görevliler ile birlikte Valilik talimatı ile baskın düzenlendi. Ekipler Yenişehir ilçesi Gökçebelen ve Akkent mahallerindeki Gülcihan Memiş Koleji, Yıldırımhan İlk ve Ortaokulu, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Burç Fen Lisesi, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'ne baskın yaptı. Baskına haber alan bir veliler yöneticilere destek vermek için Gülcihan Memiş Koleji Bahçesinde toplanarak yöneticilere destek verdi.

VELİLER TEPKİLİ
Öğrenci velisi Mehmet Songur da destek için geldiğini belirterek şunları söyledi: "Oğlum okulda son sınıfta ve şu anda burada üniversiteye hazırlanıyor. Bu baskının değerlendirecek bir tarafı dahi yok. Çok komedi. Resmen rezalet. Eşkiya, şehirlerde durmadan polisimizi, askerimizi şehit ediyor. Orada terörist arayacaklarına gelip burada, öğrencilerin tam ders yaptığı sırada okulda ne arıyorlarsa, neyi bulmaya çalışıyorlarsa; anlamadığımız o. Yani bunun konuşulması bile abes. Böyle bir olayın gerçekleşmesi bile abes. Akıllara gelmesi bile abes."

Diğer bir veli Nurdan Hasboyacı ise duygularını şöyle dile getirdi: "Aynı zamanda bu okulun en başında beri gönüllülerindeniz, yardımseveriz. Yardım etmeyi severiz. Çocuklarımızın iyi insan, hayırlı evlat olması için çabalıyoruz fakat şu anda yapılan bu baskın hiç hoşumuza gitmedi. Çocuklarımız içeride dersteler, yani o çocukların psikolojisi ne halde bilmiyoruz. Seneye üniversite sınavına girecekler. O durumdaki hallerini düşünen yok yani. Bunlara çok üzüldüğümüz için okulumuza ve evlatlarımıza destek olmak için geldik, buradayız. Bu denetimleri hiç uygun görmüyoruz, çünkü bizim okullarımız devamlı gözetim altında olan, devamlı denetim geçiren ve temiz bir okul. Gerek yoktu. Bunca terörist ortada dolaşırken, bunca şehit verilirken böyle bir baskının yapılması, akıl ve mantığın ötesinde bir şey. Bu yapılanları bizim aklımız, mantığımız kabul etmiyor. Ben her gün kalkıyorum, trajikomik olaylarla karşılıyorum. Nasıl bir tepkide bulunacağımızı ben de şaşırdım artık."

GAZİANTEP
Gaziantep'te geçtiğimiz hafta dershanelere yönelik gerçekleştirilen operasyonların yeni adresi öğrenci yurtları oldu. Polis eşliğinde gerçekleştirilen denetimler sabahın erken saatlerinde başladı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri ile birlikte Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), TEDAŞ ve Maliye ekipleri girdikleri binalarda kendi alanlarıyla ilgili denetim faaliyeti gerçekleştirdi. Kurumlardaki bilgisayar, fatura kayıtları incelemeye alındı. 

Denetime polislerin gelmesine tepki gösteren yurt müdürü Nezih Çıtız, "Burada terör örgütü mü var?" diye sordu. Çıtız, denetime gelen yetkiliden 'Alakası yok' cevabını aldı. Yetkili Valilik talimatıyla görevlendirildiklerini belirtirken, Çıtız da terör örgütü yuvası basılmış gibi gelindiğini söyleyerek, "İlk defa polisle karşılaşıyorum. Terör örgütü olur, silahlı örgüt olur, PKK olur, öyle polis gelir. İlk defa bir denetime polisin gelmesine şahit oluyorum. Vali nasıl talimat vermiş anlamıyorum." dedi. 

Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekibi ile birlikte SGK görevlilerinin denetime gittiği bir kız yurdunda da görevlilere Suriyeli öğrencilerin kalıp kalmadığı soruldu. Yurdun yetkilisi gelen ekibin üst kata çıktığını anlatarak, "Bize burada Suriyeli öğrencilerin kalıp kalmadığını sordular. Biz de kalmadığını söyledik. Kendilerine böyle bir ihbar üzerine mi geldiklerini sorduğumuzda bir şey demediler. Ardından vergiye ilişkin bir takım evrakları incelemek istediklerini söylediler. Onları inceledikten sonra da gittiler." diye konuştu.

BARTIN
Bartın'da bazı eğitim kurumlarına, öğrenciler ders işlerken Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube polisleri eşliğinde baskınlar yapıldı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli arama kararı gerekçesiyle Bartın'da FEM Dershanesi, Anafen Dershanesi, Fatih Koleji ve 4 öğrenci yurduna eş zamanlı polis baskını yapıldı. Baskın yapılan eğitim kurumlarına öğrenci velileri ve basın mensupları alınmadı. 

FEM Dershanesi Müdürü İsa Şahin, Türkiye birincileri ve Bartın Şampiyonları yetiştiren dershanelerine polis baskını yapılmasına tepki gösterdi. Şahin, polisin, öğrencilerin derste olduğu bir sırada baskın yapmasına bir anlam veremediğini vurguladı. 

Matematik Öğretmeni Aziz Türkyılmaz da "Şu anda öğrencilerime ders anlatmam lazımken şimdi nelerle uğraşıyoruz. Tek derdimiz vatana, millete hayırlı nesiller yetiştirmektir. Eğitim yuvasına KOM Şubeden gelmişler, neyi kaçırıyoruz anlamadım" ifadelerini kullandı. 

FATİH KOLEJİNE VELİLER SOKULMADI
Fatih Kolejini de basan polisler içeriye velileri sokmadı. Öğrencisiyle birlikte okula gelen bir veli, okula alınmamasına tepki gösterdi. Bir veli ve bir vatandaş olarak eğitim kurumlarına yapılan polis baskınlarından dolayı utanç duyduğunu ifade eden veli, "Bizim öğrencilerimiz, çocuklarımız vatan evladı olacak. Okula öğrencimiz velisiyle birlikte alınmıyor. Okula velisiyle giremeyen çocuğumun psikolojisini kim anlayabilir? Bu, çocuk üzerinde nasıl bir yıkımdır, bu yarının geleceğidir. Yazıktır, günahtır. Nasıl bir ülkede yaşadığımızın farkında mıyız bilmiyorum. Bir vatandaş olarak utanç duymamız lazım. Herkesin tüm Türkiye olarak tüm vatandaşların buna tepki göstermesi lazım." diye konuştu.

CHA
<< Önceki Haber İşte AKP'nin skandallarla dolu 'algı operasyonları' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER