Garantili ihale alan müteahhitler Koronavirüs bağışlarını vergiden düşebilecek

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, devletin başlattığı Koronavirüs bağış kampanyası hakkında yazdı: “Bütçeden ödeme alan müteahhitler Covid-19 için yapacakları bağışları vergiden düşebilecek.”

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa devlet yardımı yerine bağış kampanyası başlatmasının tartışmaları sürüyor. 

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, kampanyayı değerlendirdiği bugünkü yazısında bağış yapan müteahhitlere dikkat çekti. Toker, “Bütçeden ödeme alan müteahhitler Covid-19 için yapacakları bağışları vergiden düşebilecek.” ifadelerini kullandı.

18,9 MİLYAR TL GARANTİ VERİLDİ

Toker’in bugünkü yazısında kullandığı ifadeler şöyle: “Belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının gerisine düşen kampanya, -İçişleri Bakanlığı'nın belediyeleri apar topar durdurma sebebi de tam olarak budur!- yine sermaye şirketlerine yarayacak. Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl'ün de anımsattığı gibi 'Cumhurbaşkanı'nca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi bağışların tamamı, beyannamede bildirilen vergi matrahından indirilebilecek.' Yani? Yanisi, köprü, otoyol, tünel, havalimanı, şehir hastanelerini yapıp işleten müteahhitler, bütçeden 18,9 milyar TL garanti, kira ödemeleri alacağı gibi, Covid-19 için yapacakları bağışları vergiden düşebilecek.”
<< Önceki Haber Garantili ihale alan müteahhitler Koronavirüs bağışlarını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER