İşte aşıyı saklama şartları: -70 derece yanlış anlaşıldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Bulut, BioNTech aşısının saklama şartlarını anlattı.

SHABER3.COM

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Almanya'da ikamet eden Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısının -70 derece ve altındaki sıcaklıklarda muhafaza edilmesi gerektiği için sorun yaşanacağına dair yorumların doğru olmadığını belirtti. 

“Uğur Hoca’nın söyledikleri yanlış anlaşıldı.” diyen Bulut, “Aşıya birtakım koruyucu maddeler konulduğunda artı 4 derece ve 8 derece arasında saklanacak duruma getirilebiliyor.” ifadelerini kullandı. 

KORUYUCU MADDELER İLAVE EDİLDİĞİNDE

Bulut, “O, ‘merkezler arasında aktarırken -70 derecede gönderileceğini’ söylüyor. Bir genetik materyalin nakli sırasında yüksek derecelerin kullanıldığı doğrudur. Ancak konu seri üretime, kişi bazlı aşı yapımına geldiği zaman, aşıya birtakım koruyucu maddeler koyarak artı 4 derece ve 8 derece arasında saklanacak duruma getirilebiliyor.” dedi. 

Hindistan’da aşı şirketi Gennova’nın 2-8 derece arasında saklanabilen Koronavirüs aşısı geliştirdiğini duyurmasını da değerlendiren Bulut, “Söz konusu aşı faz 2 çalışmalarını geçemeyebilir.” yorumunu yaptı.
<< Önceki Haber İşte aşıyı saklama şartları: -70 derece yanlış... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER