İşte Beşiktaş'ın net borcu

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı'nda güncel borcu açıklandı.

İşte Beşiktaş'ın net borcu

Beşiktaş'ın 2015 yılı 2. Olağan Divan Kurulu toplantısı Vodafone Arena Stadı'nda gerçekleştiriliyor. 

Divan Kurulu Toplantısı'nın başında söz alan Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel siyah beyazlı kulübün borcunun toplam 977.885.110 lira olduğunu açıkladı .Bu borcun 403.167.141 lirası Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'ne 574.717.969 lirası ise Beşiktaş A.Ş'ye ait olarak görünüyor. 

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu Divan Kurulu Toplantısı'nda söz alan Fikret Orman çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"Divan Kurulu'na benim geldiğim kadar 15 senede hiçbir başkan gelmedi. Biz göreve geldiğimizde borç 325 milyon Dolar'dan fazlaydı. Biz yönetime gelmeden önceki bilançosunda Beşiktaş'ın bir net bir de brüt borcu var. 481 milyon borcu vardı. 431 de eldeki nakde dönüşülen varlıkları düşürdüğünüz zaman ki borcu vardı. Bugüne baktığımızda Beşiktaş'ın borcu 881 brüt borcu. Nakde değer olanları düştüğümüz zaman 741 Bizim dediğimiz 881'in içerisinde verilecek avanslar, ödemeler borç olarak gösterilmiştir. O günkü bilançoda bunlar borç olarak gösterilmemiştir. O günkü rakamlarda bu önden alınan avanslar gösterilmemiştir. Aktif reklam borcu oradaki rakamlarda yok, Ferrari için de o günkü bilanço da yer ayrılmamış. Biz borcu yüksek göstermek için bir şey yaptığımız yok. Biz borcu aldığımızda alınan avanslar içerisinde olmak kaydıyla aldık. Bizim gizli kapaklı bir işimiz yoktur. Geldik bugünkü borca. 

Yıldırım Demirören, şu anki Cumhurbaşkanımızı stadın aynı yere yapılması için ikna ederek büyük iş yapmıştır. Ama bu adım dışında başka bir şey yapmamıştır Demirören. Bu stadı kim yaptı? Kimin parasıyla yapıldı? Beşiktaşlıların parasıyla. Bu takımın stadı yok, geliri yok. Hiçbir şeyi yok. Şampiyonluğa oynuyor. Bütün bu Demba Ba'lar gökten mi indi? Biz bu stadı babamız için değil, Beşiktaş için yapıyoruz. 

Adidas'tan yıllık 600 bin Dolar alıyormuşuz, sordurdum Galatasaray Nike'tan yılda 4 milyon Euro alıyormuş. Dedim bu nedir? Adidas'la görüştüm. "Biz Ferrari'lere ne paralar ödemişiz, sizin fesih için istediğiniz 5 milyon Dolar'ı da öderiz" dedim! Sonrasında Adidas'a fesih bedeli de ödemeden yıllık 600 bin Doları iptal ettik, Adidas'la 5 yıllığa 25 milyon Dolar'a anlaştık 

Bizim bu borcu büyüyerek kapatabiliriz. Borçları ödemek için ne çektiğimi siz biliyor musunuz? Transfer yap başkan, yıldız getir başkan, stadı yap başkan, onu yap başkan, bunu yap başkan. Bir de borçları öde başkan. 

Bu stat Beşiktaş tarihinin yaptığı en büyük yatırımdır. 1 Temmuz itibariyle Vodafone Arena'nın çatısını kaldırıyoruz. Çatıdan sonra çime başlıyoruz. Ümraniye'ye bu yaz 5 milyon lira yatırım yapacağız"
<< Önceki Haber İşte Beşiktaş'ın net borcu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER