İşte Beşiktaş'ın yeni Sergen'i

Serbest atışlarda uzun seneler Sergen’in özlemini çeken Beşiktaş tribünleri aradığını geç de olsa buldu. Arjantinli Jose Ernesto Sosa kazandırdığı kritik puanlarla alkış alıyor.

İşte Beşiktaş'ın yeni Sergen'i

Tümer Metin, Matias Delgado, RodrigoTello, Guti Hernandez, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes gibi isimler duran toplarda Sergen Yalçın’ı aratmıştı. Ancak bu konuda yaşanan zafiyet son 2 sezondur geride kaldı. 

TOPLAM 9 GOL 

Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv’den 3,4 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan Sosa, son 7 lig maçının 3’ünü kazandırdı. 

Beşiktaş 9 puanı onun golleriyle cebine koydu. Sosa, Kayseri ve Mersin maçlarında ise kaleyi frikikten attığı gollerle fethetti. 

Bu sezon ligde toplam 4 gole imza atan Kartal’ın yıldızının Süper Lig kariyerinde ise toplam 9 golü bulunuyor. 

Sosa, bu gollerinin 4’ünü serbest vuruştan kaydetti. 

‘ÖRÜMCEK AVCISI’ 

İlk 7 haftada sadece 1 asist yapabilen Sosa, 10. haftadan sonra takıma hem gol hem asist anlamında büyük katkı sağladı. 

Son 7 lig maçında 3 golün yanında, 5 asisti de olan Arjantinli oyuncu; Mersin karşısındaki enfes frikik golüyle takımını zafere taşırken ne kadar özel bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı. 

Sosa’nın 74. dakikada frikikten adrese teslim gönderdiği gol için ‘Örümcek Avcısı’ yorumları da yapıldı.

SADECE GALATASARAY'I BOŞ GEÇTİ 



11. haftada 2-1 kazanılan Kayseri maçında 1 gol 1 asistle oynayan Sosa, 3-2 kazanılan Osmanlı karşısında 2 golle yıldızlaştı ve galibiyette büyük rol oynadı.

4-0’lık Konya maçında 1 asist yapan usta oyuncu, 4-0 kazanılan Antep maçında da 2 asiste imza attı. 2-2 sonuçlanan Başakşehir maçında da 1 asisti bulunan Sosa önceki gün Mersin’e attığı kritik golle takımına galibiyeti getirdi. 

Böylece 3 kritik maçta takımına 9 puan kazandırmış oldu. Sosa bu dönemde G.Saray ile oynanan karşılaşmada skora katkı yapamadı.


Kaynak: Özgür Düşünce
<< Önceki Haber İşte Beşiktaş'ın yeni Sergen'i Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER