İşte CHP'nin AKP ve MHP'yi rahatsız eden başörtüsü kanun teklifi!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 4 2022
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı başörtüsü açıklamasının ardından kanun teklifi için meclise resmi başvuru yapıldı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, “Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var” notuyla bir video paylaştı. Helalleşme çağrısı kapsamında başörtüsü konusunda harekete geçeceklerini duyuran Kılıçdaroğlu, TBMM’de kanun teklifi vereceklerini açıkladı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Duygu Demirdağ’ın YouTube kanalında, düzenlemenin içeriği hakkında açıklamalarda bulundu.
"Gençler sanmasın ki başörtülü arkadaşlar üniversiteye girmesin diyorduk. Özgürlüğü savunduk pek çoğumuz" diyen Özel, "Kanun teklifi şu: Bugüne kadar devlet memurları kanunun kılık kıyafet kısmına, başörtüsünün kamuda serbest olduğu kısmını yazalım altına da imza atalım. CHP evet oyu verecek" ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki akşam video ile duyurduğu 'kıyafetle ilgili kanun teklifi' için resmen adım atıldı. 3 maddelik kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
A A A
cumhuriyet.com.tr04 Ekim 2022 Salı, 16:41
Son Dakika: CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu
Abone Olgoogle-news
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki akşam video ile duyurduğu ve 'Saray'ın samimiyet turnusolu olacak' sözleriyle açıkladığı 'kıyafetle ilgili kanun teklifi' için resmi olarak harekete geçildi.
Diğer yandan ayrıntıları merak edilen 'Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi' milletvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Söz konusu teklif 3 maddeden oluşuyor:
-Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
6.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!7.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor8.İşte yeni MTV rakamları!9.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında10.Yılın son günü 37 vekilin dokunulmazlık dosyası TBMM'de

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







