İşte Dil ve Kültür Festivali'nin Ses Finali birincisi

Romanya’da yapılan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Ses Finali’nde Filipinli öğrenci Patricia Dalde Linogao birinci oldu.

İşte Dil ve Kültür Festivali'nin Ses Finali'nin birincisi

Yarışmada sahneye çıkan 15 farklı ülkenin Türk okulu öğrencisi, profesyonel sanatçıları aratmayan bir performans sundu. Geçen yıl dünyaya açılan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Bükreş durağında muhteşem bir gece yaşandı. 4 kıta ve 15 ülkeden gelen öğrencilerin sahne aldığı Ses Yarışması finali, birbirinden kaliteli seslerin gösterisine dönüştü. Amerika’dan Filipinlere, Kırgızistan’dan Arnavutluk’a birbirinden yetenekli öğrencilerin gösterilerine sahne oldu. Öğrenciler, gerek ses kaliteleri gerekse sahne kullanımı yönünden profesyonellere taş çıkardı. Yarışmacıların kendi dillerinde seslendirdiği şarkılar, salondaki 4 bin konuğu coşturdu. Türkiye’den ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen Türkçe sevdalısı konuklar, program boyunca alkış ve bayraklarla öğrencileri destekledi. Tanzanyalı öğrencileri Kırgızistanlı kız öğrencilerle oynadığı Karadeniz halk oyunu salondaki coşkuyu zirveye çıkardı. Tanzanyalı yeteneklerin Kazak öğrencilerle ortaklaşa oynadığı Tekirdağ yöresine ait ‘Gari’isimli proje ise, bütün konuklarca ayakta alkışlandı. Yarışmada sıra Nepal’e geldiğinde sunucular, yaşanan deprem için Nepallilere taziyelerini gönderdi.
İşte Dil ve Kültür Festivali'nin Ses Finali'nin birincisi | Samanyolu Haber
Atilla Olgaç’ın yanı sıra Romanya’nın tanınmış simaları ile Belçika ve Fransa’dan gelen sanatçılardan oluşan jüri, Patricia Dalde Linogao’ya birinciliğe layık gördü. Amerika Texas eyaletinden gelen Oluwakemi jüri oylamasında ikinciliği kazanırken, Arnavutluk adına yarışan Anissa Lukaraj üçüncü sırayı aldı. İlk üçe giren yarışmacıları, jüri adına sanatçı Atilla Olgaç duyurdu.

Yarışmanın ikinci ve üçüncüsüne ödülünü Romanya Kültür Bakanlığı müsteşarı Alexandru Oprean verdi. Birinci olan Patricia ise ödülünü Filipinler büyükelçilik sekreteri Husamettin El Aziz’in elinden aldı.

Muhteşem gece, yarışmada görev alan tüm öğrencilerin söylediği ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısıyla son buldu.

MADALYASINI FETHULLAH GÜLEN’E ARMAĞAN ETTİ

Yarışmanın birincisi Filipinli Patricia Linogao, kazandığı madalyayı Fethullah Gülen Hocaefendi’ye hediye etti. Utangaç tavırlarıyla dikkat çeken Patricia, duygularını ifade etmekte zorlandı. "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, ama organizasyonu çok beğendim. Çok yeni arkadaşlar edindim." şeklinde konuşan Patricia, sözlerini "Bu ödül Hocaefendi için" ifadesiyle tamamladı. Konuklar Patricia ile fotograf çektirdi.

YARIŞMA EROVİZYON'DAN ÖTE

Romanya Kültür Bakanlığı müsteşarı Alexandru Oprean, Bükreş'te ortaya çıkan mesajın bütün dünyaya ulaştığını kaydetti. Eurovizyonla kıyaslama yapan Oprean, 'Eurovisyondaki parçamızla bugün Avrupa sahnesinde Romanya olarak dostluk ve barış için mesaj vermiştik. Ama buradaki barış ve kardeşlik mesajı avrupadan daha öteye bütün dünyaya ulaşacaktır. Çocukları ve organizatörleri gönülden kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Yarışmanın jüri üyesi ve sanatçı Atilla Olgaç, muhteşem geceye ait duygularını Cihan’a değerlendirdi. "İnanıyorum ki, bu çocuklar bu müzik dili sayesinde, müzik dili şemsiyesi sayesinde dünyaya barışı sevgi ve dostluk sunmaya ömürleri boyunca devam edecekler. Bu çok güzel ve hepimizi onurlandırıcı bir duygu." şeklinde konuşan Olgaç, emeği geçenlere teşekkür ederek bu çalışmanın devamını diledi.

YABANCI KONUKLAR ÇOK BEĞENDİ

Salondaki barış ve sevgi havası sayısı 4 bine ulaşan konukları sardı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen bin kadar konuk teşekkürlerini dile getirdi. Ankara’dan gelen bir konuk izlenimlerini "Mükemmel bir organizasyon olmuş; teşekkür ederim. Allah istemeden bitmeyecek, bitiremeyecekler elhamdülillah. Mükemmel olmuş her şey, şükürler olsun." sözleriyle dile getirirken, bir başka konuk şöyle konuştu: "Bugün Romanya’da şahane bir gece yaşadık. Tertip eden arkadaşlara çok teşekkür ederim. Eski günlerimizi yaşadık. Dünyanın çiçeklerini gördük. Hepsi de birbirinden güzeldi. Hepsini tebrik ediyorum."

Programa Manisa’dan ailecek katılan konuk ise, "Çok mütehassıs olduk, çok duygulandık. Önümüze serilen vizyonun ne kadar büyük olduğunu gördük. Dünyanın dört bir tarafından gelmiş çocukların nasıl kaynaştığını gördük. Ailecek çok duygulandık." şeklinde konuştu.

Programa farklı ülkelerden gelen konuklar da katıldı. Sırbistan’dan gelen Bugün gazetesi yayın müdürü Zoran Panoviç, duygularını "İlk bakışta matematik yarışması olacakmış gibi zannettim. Ancak dil ve kültürleri kaynaştıran bir yarışma olduğunu görünce çok olumlu duygulara kapıldım." şeklinde dile getirdi.

Gürcistanlı televizyon yapımcısı Tamar Meshki ise "Çocuklar hiç beklemediğimiz çok üstün bir performans gösterdi. Gönlüm Gürcistan’dan yanaydı ama hepsi gerçekten çok güzeldi." sözleriyle öğrencileri övdü.

(CİHAN)
<< Önceki Haber İşte Dil ve Kültür Festivali'nin Ses Finali birincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER