Krizden önce ve sonra fotoğraflar

Son zamanlarda dünyanın farklı yerlerinde çekilen fotoğraflar dünyanın dört bir yanında virüs sebebiyle otoyolların, turistik yerlerin ve ibadet yerlerinin nasıl boşaldığını gösteriyor.

SHABER3.COM

Koronavirüs kısıtlamaları bir haftada Singapur'dan Libya'ya kadar yaygınlaşırken İnsanlar da sokağa çıkma konusunda isteksiz. 

Özellikle kalabalık yerlerde bulunma yasak olmasa da tercih edilmiyor.  
İlk fotoğraf Singapur ve Malezya arasındaki Woodlands Geçidi'ninden... Geçen hafta araçlarla dolu olan geçit bugün tamamen terk edilmiş gibi. 

Bu fotoğraf Şii'ler için önemli Irak'ın kutsal şehri Necef'teki İmam Ali Türbesi'nden. Her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlayan türbe Irak hükümetinin yasakları sebebiyle ziyaretçi saysı oldukça düştü  
Bir başka fotoğrafta yine Necef'ten. Koronaavirüs krizi patladığında havalimanında yolcular koruyucu yüz maskeleri ile beklerken, iki gün sonra ortada kimse gözükmüyor. 

Bu fotoğrafların ilki 12 Mart 2020 Katar Doha'da çekilmiş . Koronavirüs'ün patlak vermesinin akabinde Souq Waqif'te ata binen geleneksel kostümlerdeki erkekleri gösteriyor. 4 gün sonra kalabalık caddede kimse gözükmüyor. 

Buckingham Sarayı. İngiliz Kraliyet Sarayı'nın dışında çoğu turist binlerce meraklı var. Bu fotoğrafın çekildikten 3 gün sonra aynı yerde kimse yok... 

Bir çok ülkede olduğu gibi Libya'da da spor salonları boşaldı. Fotoğraflar Libya Bingazi'den... 


Bu iki resim de İsrail'in Ashkelon Limanı'ndan. Bir gün arayla çekildi. Bir gün önce açık havada dolaşan insanlar varken diğerinde kimse gözükmüyor.



Bu fotoğrafta Portekiz Lizbon'un en sembolik anıtlarından Torre de Belem'den. Turistlerle kaynayan anıt bir kaç gün sonra sessizliğe bürünüyor. 

Lizbon'danki sessizlik metro istasyonlarında da var. Bir gün önce kalabalıktan geçilmeyen istasyonlar bir gün sonra kimselerin olmadığı görülüyor. 

<< Önceki Haber Krizden önce ve sonra fotoğraflar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER