İşte Elektrik faturasını dibe çeken 7 ipucu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 24 2016
Evdeki cihazları her gün kullanan kadınlara enerjiden tasarruf ettirerek bütçelerini koruyacak ipuçları

Hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen elektronik aletler tahminimizden daha çok enerji harcıyor. Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, evde faturayı düşürmek için alınabilecek küçük tedbirleri ve değişiklikleri anlattı.
Yeni yılda zam üstüne zam yapılan elektrik, su ve doğalgazdan nasıl tasarruf edeceğimiz Enerji Verimliliği Haftası sebebiyle tekrar gündeme geldi. İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu'na göre enerjide verimliliğin yolu önce kendi evlerimizden başlıyor. Küçük tedbirler ve değişikliklerle elektrik, su ve doğalgazdan tasarruf yapılabileceğini belirten Karaosmanoğlu, bu konuda ev hanımlarına büyük görev düştüğünü vurguladı ve evde enerji tasarrufunu nasıl yapabileceğimize yönelik pratik bilgiler verdi.
Evlerimizdeki teknolojik aletlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hayatımızın olmazsa olmazı haline gelen elektronik aletleri çalıştırmak için kullandığımız enerji ise sandığımız kadar sınırsız değil. Peki, bu aletleri doğru kullanmayı biliyor muyuz? İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, evimizde kullandığımız elektrikli aletleri enerji obezleri olarak nitelendirerek cihazları doğru kullanmak için “enerji diyeti” kavramından bahsediyor. Zaman'a bilgi veren Karaosmanoğlu, evdeki cihazları her gün kullanan kadınlara enerjiden tasarruf ettirerek bütçelerini koruyacak ipuçları veriyor.
Tasarrufun incelikleri
Elektronik bir cihaz alırken enerji verimliliği A, A+, A++, A+++ cihazları tercih edin. Bu cihazlar daha az enerji ile çok daha fazla iş yapar.
Buzdolabınızı güneş alan bir yere veya radyatör, fırın gibi ısı kaynaklarının yanına koymayın. Buzdolabı dışarıdan ısı aldıkça içini soğutması zorlaşır ve elektrik tüketimi artar.
Yemek pişirirken fırının kapağını gerektiğinden fazla açmayın. Kapağı her açışta fırın sıcaklığının 25-30 derece düştüğünü unutmayın. Ayrıca cam ve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Teknik güncelleme duyurusu2.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!3.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur4.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?5.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü
6.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...7.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!8.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!9.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor10.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







