İşte Erdoğan'ı zor duruma düşüreceği için sansürlenen mektubun aslı!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın “en güçlü senaryo AKP-MHP koalisyonu” diye yazdığı ve AKP Brüksel Temsilciliği tarafından Avrupa Birliği (AB) çevrelerine ulaştırılan mektup hakkında Zaman'ın yaptığı habere hükümete yakın medyadan itiraz geldi. Ancak Zaman'ın ulaştığı mektup asılsız “çarpıtma” iddialarını da ortaya koyuyor.

İşte Erdoğan'ı zor duruma düşüreceği için sansürlenen mektubun aslı!

Kalın'ın yazdığı  “Seçimler Sonrası Türkiye'nin Fotoğrafı” başlıklı mektup 12 Haziran sabah saatlerinde AKP Brüksel Temsilciliği tarafından bazı Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri ve AB yetkililerine e-mail ile gönderildi. Mesajda “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözcüsü Prof. İbrahim Kalın'ın Türkiye'de seçim sonrası koalisyon ihtimalleri üzerine kaleme aldığı makale ekte.” denildi. Bu mektup, içerisindeki kritik ifadeler değiştirilerek bir gün sonra, Daily Sabah gazetesinde yayımlandı.

Hükümete yakın medya,  Zaman'ın haberinde yer alan “Bu durumda AKP-MHP koalisyonu en güçlü senaryo olarak ortaya çıkıyor.” ifadelerinin gerçekte metinde olmadığın iddia ederek çarpıtma suçlamasında bulundu. Hükümete yakın medyanın İddialarına göre Kalın'ın kullandığı ifadeler şöyleydi: “İkinci seçenek AKP-MHP koalisyonu. Ancak MHP lideri Bahçeli buna sıcak bakmayabilir.” Oysa Sözcü Kalın'n AB çevrelerine ulaştırılan mektubunda gerçekte aynen şu ifadeler yer alıyor: “Bu durumda AKP-MHP koalisyonu en güçlü senaryo olarak ortaya çıkıyor. AK Parti buna açık; ancak MHP henüz pozisyonunu netleştirmedi.”

Daily Sabah'taki yazıda ise hem bu ifade değiştirilmiş; hem de “AKP-MHP koalisyonu”na AKP'nin açık olduğu ifadesi tamamen çıkarılmış. Anlaşılan; Sözcü Kalın'ın Brüksel'de dağıtılan mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elini açık edeceği gerekçesiyle köşe yazısına dönüştürülürken ciddi sansüre ve değişikliklere uğramış.



"HDP, PKK'NIN SİYASİ KANADI"

İbrahim Kalın ayrıca mektupta HDP'yi “PKK'nın siyasi kanadı” diye tanımladı. Şu aşamada ana meselenin PKK'nın silah bırakması olduğunu kaydeden Kalın “Ancak bu şartlarda bu mümkün görünmüyor.” dedi. Seçim başarısından sonra PKK komutasının Kürt bölgelerinde nüfuzunu arttırma gayretine gireceğini belirten Sözcü Kalın, PKK'nın Suriye'deki savaşı silahlı aktivizmini meşrulaştırmak için kullanacağını bildirdi. Kalın sadece Esed rejimi, İran ve Hizbullah'ın değil PKK'nın da IŞİD'i bahane ederek terörist eylemlerini sürdüreceğini yazdı.

AKP'nin başlattığı açılım süreci neticesinde HDP'nin barajı geçtiğini savunan Kalın “Bu sayede artık Kürtler özgürlük barış ve refahın daha fazla tadını çıkarıyor” diye yazdı. İronik şekilde HDP'nin barış sürecine devam etmek için tek muhatabının AKP olduğunu savunan Kalın, “Eğer PKK silah bırakmayı reddederse ve HDP sadece PKK manevralarını meşrulaştırmak için söylem geliştirirse barış süreci muhtemelen zora girecek.” dedi.  Kalın, CHP ve MHP'nin de barış sürecini desteklemeyeceğini iddia etti.ZAMAN
<< Önceki Haber İşte Erdoğan'ı zor duruma düşüreceği için sansürlenen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER