İşte Google'un yeni logosu

Alphabet'in bünyesinde bulunan Google, uzun yıllar boyunca kullandığı logosunu değiştirdi.

İşte Google'un yeni logosu

Logonun yenilenmesine ek olarak, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google tarayıcı sekmelerinde görülen küçük ”g” ikonunu da değiştirdi. Bu ikonun yerini Google logosundaki dört rengi de barındıran ”G” ikonu alıyor.

Google, geçtiğimiz ay yeniden yapılandırmaya gitmiş ve Alphabet isimli bir oluşum ile karşımıza çıkmıştı. Alphabet bünyesinde yer alan google, bugün 2013 yılından bu zamana kullandığı logosunu değiştirme kararı aldı. Google bu tarz değişiklikleri sık sık yapıyordu ancak yeni gelen logolar bir önceki logoların hafif makyajlanmış haliydi.

Google, radikal bir karar alarak yeni logosunu çok farklı bir şekilde dizayn etti. Şimdiye kadar kullanılan Google logoları sans-serif yazı tipi ile tasarlanmıştı. Yeni Google logosunda Google'ın kendi geliştirdiği Product Sans ismindeki yazı tipi kullanıyor. Yeni Google logosu, Google'ın ana renkleri olan mavi, kırmızı, sarı ve yeşil tonlarından vazgeçilmeyerek daha modern ve düz bir yapıda karşımıza çıkıyor.

Logonun yenilenmesine ek olarak, Google tarayıcı sekmelerinde görülen küçük ”g” ikonunu da değiştiriyor. Bu ikonun yerini Google logosundaki dört rengi de barındıran ”G” ikonu alacak. Google yakında yeni logonun tüm ürünlere dağıtılacağını açıkladı.
<< Önceki Haber İşte Google'un yeni logosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER