İşte Harf'in yeni görevi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, yeni bir göreve atandı.

İşte Harf'in yeni görevi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le girdiği ‘sarışın’ polemiğiyle gündem olan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, yeni bir göreve atandı. Harf'e, son dönemdeki günlük olağan basın toplantılarında sık sık Gökçek'le ilgili sorular yöneltiliyordu.

Rus resmi haber ajansı Sputnik'te yer alan habere göre; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Harf’i “Üst Düzey Stratejik İletişim Danışmanı” olarak atadı. Bakanlık Sözcüsü John Kirby’nin yaptığı açıklamada, Harf’in 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle yeni görevine başlayacağı belirtildi.

Kirby, Harf'in, İran'la nükleer müzakereler ve başkaca kritik konulardaki iletişim stratejileri üzerinde çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

Marie Harf’tan boşalan koltuğa ise Avrupa ve Avrasya İlişkileri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Mark Toner getirildi.

GÖKÇEK 'HADİ SARIŞIN CEVAP VERSENE' YAZMIŞTI

Gökçek ile Harf arasındaki polemik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın attığı bir tweet ile başlamıştı. Gökçek, Baltimore'daki polis şiddetinden bahsettiği tweet'inde, Harf'e hitaben 'Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now' diye yazmıştı.

 Harf da günlük basın toplantısında gelen bir soru üzerine, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" demişti.
<< Önceki Haber İşte Harf'in yeni görevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER