İşte havuz medyasına göre Almanya ve ABD'ye iade için verilen isim listesi

Yandaş medya, Almanya'nın 'bize verilmedi' dediği, Erdoğan'ın 136 kişilik iade listesinden bazı isimleri yayınladı.

SHABER3.COM

Havuz medyası olarak tabir edilen AKP yandaşı basın yayın organlarından Yeni Şafak'ta yer alan habere göre AKP'nin ısrarla verdik, Almanya'nın da almadık dediği iade listesinden bazı isimler yayınlandı.

İddia edilen söz konusu 136 kişilik listede öncelikle Adil Öksüz’ün olduğu belirtildi. Daha önce Almanya'nın hakkında yakalama kararı çıkardığı Öksüz'ün nerede olduğu bilinmiyor. 

İade listesinde yer aldığı iddia edilen diğer kişilerdeyse gazeteci ve yazarlar dikkati çekiyor. Yazar Abdullah Aymaz'ın ismini geçtiği listede Almanya'da olup olmadığı bilinmeyen Mustafa Özcan, Ahmet Şahinalp, Faruk İlk, Halit Esendir, Zekeriya Öz, Celal Kara gibi isimler yer alıyor.

Reuters ve CNN'e verdiği röportajlarla gündeme gelen general Mehmet Yalınalp'in de listede olduğu iddia edilirken yine Almanya'da görevliyken ihraç edilen NATO subayı Muhittin İstanbulluoğlu da isteniyor. 

ABD’ye 20 isim

Haberde ABD’li yetkililere verildiği öne sürülen 20 kişilik listeden bazı kişilerin de adı geçiyor. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yanısıra Mehmet Ali Büyükçelebi, İsmail Büyükçelebi, Cevdet Türkyolu, Şerif Ali Tekalan, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan ve Emrullah Uslu gibi isimlerin iadesi isteniyor.
<< Önceki Haber İşte havuz medyasına göre Almanya ve ABD'ye iade için... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER