İşte internet yasağının arkasındaki gerçek

MHP Antalya Milletvekili Günal, "Temel haklarla ilgili kişinin özgürlüğü ile ilgili bilgili gizliliğiyle ilgili bir takım düzenlemeler maalesef insanlara baskı kurmak amacıyla yeniden yeniden çıkarılıyor" dedi.

İşte internet yasağının arkasındaki gerçek

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, internete 4 saatte sansür yetkisi veren torba yasaya sert tepki gösterdi. Günal, "Temel haklarla ilgili kişinin özgürlüğü ile ilgili bilgili gizliliğiyle ilgili bir takım düzenlemeler maalesef insanlara baskı kurmak amacıyla yeniden yeniden çıkarılıyor" dedi.

DAHA DA GENİŞLETTİLER

Bu düzenlemenin daha önce AYM tarafından iptal edildiğini vurgulayan Günal şöyle devam etti:

"Aynı düzenleme daha geniş bir şekilde getirildi. Temel haklarla ilgili kişinin özgürlüğü ile ilgili bilgili gizliliği ile ilgili bir takım düzenlemeler maalesef insanlara baskı kurmak amacıyla yeniden yeniden çıkarılıyor. Neden? Çünkü AKP yetkilileri ve başta Erdoğan ailesi olmak üzere kendileriyle ilgili yapılacak yayınlardan korkuyor. İşin özeti bu."

"TİB’i bir baskı aracı gibi olarak kullanarak, bizimle ilgili bir haber çıkarsa bunu kapatalım diyorlar" ifadesini kullanan Günal, "Onun için de Anayasa'ya aykırı olduğunu bile bile 2 defa iptal edilmiş hükmü üçüncü defa getirmekten çekinmiyorlar. Yargının yerine de Meclis'i kullanıyorlar" dedi.

ALAN SAĞLAYICI DİYE MECLİS'İ Mİ KAPATACAKSIN?

CHP Milletvekili Erdal Aksünger: Anayasa Mahkemesi (AYM) bu maddeleri iptal etti. Bugün o gerekçelerin üzerine eklenmiş ağır hak ihlalleri var. AYM bunu iptal etmek zorunda. İktidar kanunları çiğniyor. AYM’nin kararı 3 ay Resmi Gazetede yayımlanmadı. Bu arada uygulamaya devam edildi. Diyelim ki yürürlüğe girdi. Biz bunu AYM'ye götürsek bile bu kanuna aykırı uygulamalar devam edecek. Şunu yapmak istiyorlar. AYM iptal ettikten sonra eğer bunlar 3 ay boyunca Resmi Gazete’de yayınlanmazsa seçim sonrasına kalır. Bu hülle kanunu şu anda. Bunlar padişahlık kanunları. Bunların hepsi seçim hamleleri. Alana erişimi engellemek istiyorlar. Örneğin Meclis'i alan sağlayıcı olarak düşünelim ben milletvekili olarak çıkıp Meclis’te konuşma yapıyorum. Mesela ben birine hakaret ettim ben içerik sağlayıcısıyım alan sağlayıcısı Meclis’in kendisi diyelim bana bir şey yapamıyorsun Meclisi mi kapatacaksın?

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber İşte internet yasağının arkasındaki gerçek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER