Erdoğan'ın "çok gizli" İstanbul planı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 30 2019
Merkez Bankası toz duman... Görevden alınanlar, emekliliğini isteyenler ve İstanbul'a taşınma kararı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın niçin İstanbul'a taşınmasını istiyor? Samanyoluhaber ekonomi yazarı Gölge Bankacı çarpıcı bilgilere ulaştı.
Merkez Bankası İstanbul’a taşınıyor, çünkü..
GÖLGE BANKACI
6 Temmuz’da Murat Çetinkaya’nın başkanlıktan al aşağı edildiği Merkez Bankası’nda ortalık toz duman.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı başkan yaptığı Murat Uysal’ın “Faizi yüzde 24’ten yüzde 19,75’e indirelim.” teklifini eylülde yüzde 17-18’e inmek şartı ile kabul ettiğini belirtmiştim.
Bankadaki depremin bununla sınırlı olmadığını ve dört genel koordinatörün kızağa çekildiğini son makalede dikkatinize sunmuştum. Saray darbesinden bu yana emekliliğini isteyenlerin, üniversite ya da holdinglere geçenlerin sayısı bir anda arttı.
MERKEZ BANKASI İSTANBUL’A TAŞINACAK!
Darbe ile Merkez Bankası’na giren Saray’ın icraatı faize müdahale etmek ve kadroları değiştirmeye başlamakla sınırlı değil.
Saray’ın son bombası Merkez Bankası’nı “İstanbul’a taşıma” kararı oldu. Hem çalışanlardan hem de muhalefet partilerinden fazla İtiraz gelmesin diye “bazı bölümler gidecek” deniliyor. İşin aslı öyle değil.
Karar uygulanırsa 2 bine yakın personelin İstanbul’a taşınabileceği konuşuluyor. Taşınmanın Merkez Bankası’nın bazı bölümleri sınırlı kaldığını kabul etsek de kararın bankanın işleyişi ya da tasarruf tedbirleri ile uzaktan yakından alâkası yok.
Tasarruf edilecekse niye İstanbul Karaköy’de tarihi binada faaliyet gösteren Merkez Bankası şubesi kullanılmıyor? O binanın ne kadar etkin kullanıldığı tartışılır.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”3.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!4.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?5.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş
6.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı7.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı8.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı9.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması10.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...


