Erdoğan Şam Büyükelçiliği’ne 13 yıl sonra Hakan Fidan'a yakın ismi atadı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 19 2025
Paylaş
X Post
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, 13 yıl sonra ilk kez Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği'ne atama yapıldı, büyükelçi Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz oldu. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı'na ise Danıştay eski Başkanı Zerrin Güngör getirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, 13 yıl sonra ilk kez Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’ne atama yapıldı, büyükelçi Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz oldu. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı’na ise Danıştay eski Başkanı Zerrin Güngör getirildi.
Resmi Gazete’de bazı bakanlık ve kamu kurumlarıyla ilgili atama ve görevden alma kararları yayınlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararlara göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Türkiye’nin Şam Büyükelçisi olarak atandı.
Kararla, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı’na da atamalar yapıldı. Danıştay eski Başkanı Zerrin Güngör, başkanlığa atanırken üyeliklerine de Hakan Çavuşoğlu, Ali Karakaya, Ahmet Karayiğit, Kenan İpek, Hasan Murat Mercan, Esengül Civelek, İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Muhammet Fatih Uşan ile Sabri Hafif getirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açık bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Osman İyişenyürek getirildi.
DİĞER ATAMALAR
Adalet Bakanlığı’nda açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Abdurrahim Taş, Personel Genel Müdürlüğüne ise Yusuf Soner Çiftçioğlu’nun ataması yapıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Pınar Yavuzkanat ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alındı.
Kararla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ile Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan görevden alınırken, Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Zafer Bektaş, Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Derya Bulut, Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ise Ahmet Dursun geti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran mach 13 hızındaki süper füzelerini kullandı2.Kara Kuvvetleri personeline nefret operasyonu: Çok sayıda gözaltı var3.İstanbul'da dehşet: 17 yaşındaki zanlı Fatma Nur öğretmeni sınıfta katletti4.Fatma Nur Öğretmen'in katili tutuklandı!5.Flaş iddia: Suudi Arabistan ve Katar, ülkelerinde saldırı planlayan MOSSAD ajanları yakaladı
6.İsrail, Tel Aviv’de iki Türk gazeteciyi gözaltına aldı7.İsrail ve ABD’den Tahran’da kritik binaya saldırı8.Önce ellerde morluk, şimdi boyunda kızarıklık: Herkes Trump'ın bu görüntüsünü konuşuyor!9.Katar saldırılar yüzünden küresel şalteri indirdi: Sanayi ve tarım krizi kapıda10.Bu kez tutanakla soydular: Bir skandal daha

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran mach 13 hızındaki süper füzelerini kullandı

Kara Kuvvetleri personeline nefret operasyonu: Çok...

İstanbul'da dehşet: 17 yaşındaki zanlı Fatma Nur ö...

Fatma Nur Öğretmen'in katili tutuklandı!

Flaş iddia: Suudi Arabistan ve Katar, ülkelerinde ...






