İşte operasyon kararını PKK’ya sızdıranlar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 17 2016
"Son dönemlerde her olumsuzluğu, beceriksizliği “paralel yapı”ya atma modası var" dedi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde operasyon yapılacağının nasıl sızdığını açıkladı.

"İşte operasyon kararını PKK’ya sızdıranlar
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde operasyon yapılacağını herhalde Mısır’daki “sağır sultan” bile duymuştur. Cadde ortasında askerlerimizin şehit edildiği, hendeklerin kazıldığı, barikatların yapıldığı, patlayıcıların yerleştirildiği, bölücü örgüte yakın olanların silahlandırıldığı, teröristlerin gündüzleri bile roketatarlı olarak dolaştığı ilçede tabii ki operasyon yapılacaktır.
Valilik tarafından ilgili birimlere gönderilen operasyon yapılacağına ilişkin yazının PKK’ya yakın bir sitede yayınlanmasını bazı yazarlar asker içindeki “paralel yapının işi” olarak değerlendirdi. Son dönemlerde her olumsuzluğu, beceriksizliği “paralel yapı”ya atma modası var. Bir zamanlar aynı kişiler benzer durumlarda hedef aldıklarını “Ergenekoncu”, “Darbeci” diye yaftalıyordu.
İLK AÇIKLAMA BAKANDAN
Yüksekova’da operasyon yapılacağını kimin sızdırdığını merak etmeye de gerek yok. Çünkü İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yüksekova’da operasyon başlamadan günler önce, “Yüksekova, Şırnak merkez ve Nusaybin’de barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması için operasyonlar başlatılacağını” söylüyordu.
“Operasyon yapılacağını kimin sızdırdığını” hemen askere yıkmaya çalışanlar neden diğer kurumları saymıyor da, askeri sayıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, gizliliğe en çok uyulan yerlerin başında gelir. Bir emir yayımlanıyorsa bu emir personelin eline verilmez, okutulur, “okudum, anladım” diye yazdırılıp imzası attırılır.
SIZINTININ KAYNAĞI BU
Bir operasyon denilince aklınıza sadece
Silahlı Kuvvetler’in operasyonu gelmesin. Operasyon için değişik kurumlara da görev düşüyor. Örneğin Yüksekova’da operasyon yapılacağına ilişkin karardan sonra “gizli” kayıtlı yazının nerelere gönderildiğine bakalım:
1- Yüksekova 3. Piyade Tümen
Komutanlığı’na.
2- Dağ ve
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!
6.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!7.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi8.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!9.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı10.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







