İşte ses yarışması birincisi - İzleyin

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Ses yarışması Romanya’nın başkenti Bükreş’te dün yapıldı. 14 ülkeden öğrenciler en iyi ses olmak için yarıştı. Birinciliğe Rusya’dan Maria Parotikova, "Vdol Po Piterskoi" isimli eserle uzandı. İzleyin.

İşte ses yarışması birincisi - İzleyin

Dört kıtadan gelen 14 öğrenci, Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Dünyanın Sesleri programında sahne aldı. Bayram havasında geçen programda, coşku ve heyecan hiç eksilmedi. Öğrencilerin performansları göz kamaştırdı.Program, halk oyunları gösterileriyle renklendi.

Bükreş’te düzenlenen 14. Türkçe Olimpiyatları programı bayram havasında yaşanıyor. Cumartesi akşamı yapılan Ses Finali, kıran kırana bir yarışmaya ve coşku dolu programa sahne oldu. Dört kıtadan, 14 farklı ülkeden gelen öğrenciler, dünyanın en güzel sesi olmak için sahne aldı. Yarışmacılar, aylardır provasını yaptıkları şarkıları en güzel şekilde seslendirerek uluslararası jüri ekibinden geçer not almaya çalıştı. Kusursuz sahne performanslarına, Avustralyalı George Donikian ile Romanyalı Andreea Marin’in sunumlarıyla birleşince coşku zirve yaptı.

Şarkılara tempo tutan konuklar, Sırbistan, Güney Afrika ve Kazakistanlı öğrencilerin halk oyunlarını ayakta alkışladı. Romanyalı minik öğrencilerin gösterisi ise göz kamaştırdı.

Eurovision’un Romanya temsilcisi jüride

14 farklı ülkeden yetenekli öğrencilerin yarıştığı finalin jürisi de, birbirinden renkli simalardan oluştu. Eurovision yarışmalarında Romanya adına ekrana çıkan Liana Stanciu, bu kez Türkçe Olimpiyatları jüri ekibinde yer aldı. Yarışma jürisi, Almanya’dan Klaus Cutik, Rusya’dan Evgeniy Kungurov ve Japonya’dan Asami Sasaki gibi isimlerle renklendi.

Romenler programa akın etti

Romanya’nın bu akşam gerçekleştirilen Eurovision finallerinden diskalifiye edilmesi, Bükreş’te düzenlenen etkinliği Romenler açısından daha bir anlamlı hale getirdi. Salonu hınca hınç dolduran konuklar, muhteşem sahne performanslarına alkışlarla karşılık verdi. Bükreş’teki coşkuya, başkentte ikamet eden gurbetçilere ek olarak, komşu ülkedelerden gelen misafirler de ortak oldu.

Amerika’dan Çin’e, Rusya’dan Mozambik’e, Hindistan’dan Avusturya’ya… Dünyanın 160 ülkesinden öğrenciler, barış, sevgi ve kardeşlik için yola çıktı. 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında 22 ülke gezdi. Yaklaşık 3 ay süren festival çoşkusunun final heyecanına geldi sıra… Finallerin ilk adımı Ses Yarışması Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapıldı. 14 ülkeden öğrenciler, dünyanın en güzel sesi olmak için yarıştı. Yarışmanın birinciliğini Rusya’dan Maria Parotikova Vdol Po Piterskoy şarkısıyla kazandı. Slovenya ve Romanya ikinci, Güney Afrika, Amerika üçüncü oldu.



14. Türkçe Olimpiyatları Ses Finali - TAMAMI















Kazakistan, Brezilya, Belarus, Gürcistan, Amerika, Rusya, Filipinler, Güney Afrika, Almanya, Romanya, Nijerya, Makedonya, Slovenya ve Senagal’den öğrenciler kendi dillerinde söyledikleri şarkılarla sahne aldı. Programı George Donikian ile Andreea Marin Öztürk sundu. Öğrencilerin performansları göz kamaştırdı.Program, halk oyunları gösterileriyle renklendi.Şarkılara tempo tutan konuklar, Sırbistan, Güney Afrika ve Kazakistanlı öğrencilerin halk oyunlarını ayakta alkışladı. Romanyalı minik öğrencilerin gösterisi ise göz kamaştırdı.


<< Önceki Haber İşte ses yarışması birincisi - İzleyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER