İşte sonuçlara göre büyükşehirlerdeki son tablo
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 7 2015
Paylaş
X Post
7 Haziran 2015 seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla birlikte, parlamentoya girecek isimler de ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul 2. Bölgede MHP'den 3 vekil getirmesi bekleniyor. Bu durumda İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi kesinleşti. CHP'nin ise, mevcut sonuçlara göre 8 vekil çıkarması bekleniyor. CHP İstanbul 2. bölge 9 sıradaki Mustafa Sarıgül'ün seçilmesi ise çok zor bir ihtimal. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, da TBMM'ye girmeye hak kazananlar arasında.
İstanbul 1. bölgede AKP'nin 14 vekil çıkarma ihtimali doldu. AKP'nin bıçak sırtında olan ve seçilip seçilmeyeceği kesinleşmeyen adayı, 14. sıradaki Hüseyin Yayman ve Markar Esayan. Yandaş gazeteci Mahmut Övür ve avukat Faik Işık ise Meclis'e giremedi.
Seçimin en bıçak sırtı sonuçlarının yer aldığı seçim bölgelerinden biri de Ankara 1. bölge.Ankara'da AKP'nin 7 ya da 8 milletvekili çıkarması bekleniyor. Bu durumda listede 8. sırada yer alan Fatih Şahin'in seçilip seçilmediği belli değil. 9. sırada yer alan SGK eski Başkanı Emin Zararsız'ın seçilmesi neredeyse imkansız görünüyor.
KUŞOĞLU'NUN DURUMU KRİTİK
CHP'de ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşlarından olarak bilinen ve listeye kontenjandan giren Bülent Kuşoğlu'nunu durumu kritik. Kuşoğlu, CHP listesinde 7. sırada yer alıyor. CHP'nin Ankara 1. bölgeden ya 6, ya da 7 vekil çıkarması bekleniyor.
MHP'de ise, eski CHP'li vekil Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal seçilemedi. MHP'nin Ankara 1. bölgede 3 vekil çıkarması bekleniyor. Haberal 4. sırada yer alıyor.
SIRRI SÜREYYA YENİDEN TBMM'DE
HDP ise Ankara 1. bölgede tek vekil çıkarıyor. Bu durumda liste başı olan Sırrı Süreyya Önder yeniden TBMM'ye gelecek.
ERDOĞAN'IN DAMADI DAMADI MECLİS'TE
Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, AKP listesinde 6. sırada yer alıyordu. AKP İstanbul 1. bölgeden kesin girecekler arasında Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı da bulunuyor.
<Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Fransa'da yerel yönetimin Gazze hareketi tepkilere neden oldu2.Gözaltındaki Menajer Tolga Akış Sevk Edildiği Mahkemece Tutuklandı3.Trump'tan Kanada'yı kızdıracak girişim! İsmini değiştirdi!4.THY'de alkollü kaptan skandalı!5.Merkez Bankası’nın faiz hamlesi krediye yansıyor: Kamu bankalarından indirim kararı
6.Tahliye borsası! Mehmet Akif Ersoy’dan para istediği iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı7.Ekrem İmamoğlu'ndan Kitap Yasağı Açıklaması: "Yasakçılar Dahil Milyonlar Okuyacak"8.'AfD yasaklansın'! Alman siyasetçileri bölen tartışma!9.İmamoğlu'nun kitabının yasaklanmasına bir tepki de Amor'dan geldi10.Ağustos ayında açlık sınırı 38 bin lirayı, yoksulluk sınırı 121 bin lirayı aştı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER












