İşte üçüncü köprünün açılış tarihi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 8 2016
Paylaş
X Post
İstanbul Boğazı'na inşa edilen üçüncü köprünün hizmete gireceği tarih belli oldu.

Başbakan Davutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına devam edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, planlananın aksine köprü ve bağlantı yollarının birlikte açılacağını söyledi. Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı."
BU YAZ AÇILIŞI YAPILACAK
Davutoğlu köprünün açılış tarihi konusunda şunları söyledi: "Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kritik ABD Görüşmesinden Dev Adım: Ukrayna Kendi Patriot Füzelerini Üretecek2.EGM'de Görev Dağılımı Netleşti: Emniyet'in Operasyonel Beyni Mustafa Çalışkan Oldu3.Uzaktan Çalışma Yönetmeliği Değişti: Hibrit Model Artık Resmiyet Kazandı4.Manchester City'de İngiliz Futbolunu Sarsan Karar: 115 Suçlamadan Suçlu Bulundu!5.Ankara'da Emekli Eyleminde Acı Son: İntihar Girişiminde Bulunan Ali Şekeroğlu Yaşamını Yitirdi
6.Yeni ses kaydı ortaya çıktı: Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında Şirin Ünal hedefte, yanlış koordinat tuzağı7.Motorinden Sonra Benzinde de Rekor: İşte İl İl Güncel Akaryakıt Fiyatları8.Rusya ve Çin Masasındaki Ajanlar Tehlikede: FBI Tarihinin En Garip Veri İhlali9.Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onur Cingil Duyurdu: CHP’li İBB Meclis Üyesi Ekrem Baki Özgürlüğüne Kavuştu10."Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Özgür Özel'den İktidara Ve Medyaya Tepki

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kritik ABD Görüşmesinden Dev Adım: Ukrayna Kendi P...

EGM'de Görev Dağılımı Netleşti: Emniyet'in Operasy...

Uzaktan Çalışma Yönetmeliği Değişti: Hibrit Model ...

Manchester City'de İngiliz Futbolunu Sarsan Karar:...

Ankara'da Emekli Eyleminde Acı Son: İntihar Girişi...





