İşte yağmuru felakete çeviren ihmaller
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 12 2023
Kentlerde etkili olan sağanağın ardından yaşanan sel felaketinde iktidar bir kez daha sınıfta kaldı. Mühendisler, “İhmaller zinciri ve afet yönetimi anlayışındaki sakatlık, sellerin yıkıcı afete dönüşmesine zemin hazırlıyor” dedi.
Ülkede etkili olan sağanak yağışın ardından gelen sel felaketi kentlerdeki plansızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Yıllardır yürüttüğü rantçı ve doğa düşmanı politikasıyla yaşanan ekolojik felaketlere zemin hazırlayan iktidar ise sorumluluk almadı. Kentlerdeki aşırı yağışın ardından debisi yükselen dereler taştı, köprüler ve yollar çöktü, evler ve işyerleri de sular altında kaldı.
Dere yatağı eksiklikleri, altyapı sorunları, ormanlık alanların yetersizliğine kadar birçok soruna dikkat çeken Mühendis Dersim Gül, “Geliyorum diyen doğa olaylarının afete dönüşmesini bekleyen ve afetler ardından ‘yardım’ şovları yapan bir anlayışla ülke yönetilmez. Doğa olaylarının afete dönüşmesinin engellenebilmesi için akıl, bilim ve tekniğe göre bir politika yürütülmeli” dedi.
KÖY SULAR ALTINDA
Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bölgedeki 15 ilde su baskınları yaşandı. Ordu’da devam eden şiddetli yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezindeki derelerin debisinin yükselmesiyle şehirde kırmızı alarm verildi. Yağış nedeniyle kent merkezinden geçen Civil Deresi’nin istinat duvarlarında çökmeler yaşandı.
Ordu'nun Fatsa ilçesinde sel sularına kapılan 1 kişi kayboldu. Bartın da ise Bartın Irmağı ve bölgedeki derelerde taşma meydana geldi. Kentte birçok yerleşim yeri sular altında kaldı. Sel sonrası Bartın'da bulunan Kirazlıköprü Barajı taşma tehlikesi geçirdi. Giresun'da ise etkili olan şiddetli yağışların ardından Üçtepe beldesindeki bir su fabrikasının depo bölümünün zemininde çökme meydana geldi.
Fabrikada çalışan bir işçi ile kurulan sesli iletişim dün kesildi. Kentteki Piraziz ilçesinde de şiddetli yağış sonucu taşan dereyle bazı fındık bahçeleri zarara uğradı. Zonguldak’ta da ise benzer süreç yaşandı. Sel suları evlere, işyerlerine zarar verirken Çaycuma ilçesinde sele kapılıp kaybolan 58 yaşındaki Hüseyin Topçuoğlu'nun cansız bedeni balçığa saplanmış halde bulundu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


