İşte Yargının ne hale geldiğinin resmi: AKP'lilere 'sayın' dönemi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 16 2020
Savcılık, iddianamede ‘davacı’ olan AKP’li Ömer Çelik’in adının başına ‘Sayın’ yazdı. İYİ Partili İsmail Koncuk, “Bunu ilk defa görüyoruz” dedi ve başlıktaki gibi tepki gösterdi...
Adana'da Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bir iddianamede şikayetçi olan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in isminin başına “Sayın” yazıldı.
İddianamede ‘Müşteki' kısmında, “Sn. Ömer Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK ve MYK üyesi, Parti Sözcüsü, Eski Avrupa Birliği Bakanı” ifadeleri yer aldı. İddianamedeki bu ifadeler tartışma yarattı.
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Bir iddianamede, davacının isminin önünde ‘sayın' ifadesinin kullanıldığını ilk defa görüyoruz. Bir davada davalı ya da davacının adının önüne sayın koyulamaz. Yargının ne hale geldiğinin resmidir” diye konuştu.

Yargıda bir ilk yaşandı. İddianamede, Çelik'in adının başına ‘sayın'ın kısaltması ‘Sn' yazıldı.
‘ADALETİN CENAZESİ'
CHP Mersin Milletvekili ve Mersin Barosu eski Başkanı Alpay Antmen ise şöyle dedi: “Türkiye'de adaletin cenaze töreninden başka bir enstantane daha. anayasada herkes eşittir. ‘Sayın Ömer Çelik ibaresi, saray yargısının özetidir.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


