İşte Yaşar Büyükanıt'ın ifadesinde söyledikleri

Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "27 Nisan e-muhtırasına" ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla İstanbul'daki evinde ifadesi alındı.

İşte Yaşar Büyükanıt'ın ifadesinde söyledikleri

27 Nisan e-muhtırasına ilişkin soruşturması kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu'nca ifadesi alınan eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın, yazılı savunmasında, konuya ilişkin olarak daha önce 2012 yılında TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadesini tekrar ettiği öğrenildi.

DARBE KASTI...
Büyükanıt'ın, 2 sayfalık yazılı savunmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinde 27 Nisan 2007 tarihinde yayınlanan e-muhtıraya, Anayasa'nın kanun hükümlerine ve TSK'nın görevlerine ilişkin bilgiler verdiği öğrenildi. Büyükanıt'ın savunmasında yaptıklarının hukuka uygun olduğunu savunduğu ve darbe kastının olmadığını kaydettiği belirtildi.

TSK'YI KORUMA HASSASİYETİ...
Yapılan işlemin Anayasal düzeni ve TSK'yı koruma hassasiyetiyle yapıldığını söyleyen Büyükanıt'ın, Anayasal düzeni değiştirmek gibi bir kastının olmadığını, devleti koruma amacı güttüğünü söylediği ifade edildi. Büyükanıt'ın ayrıca, yönetimi değiştirme ve suç kastının bulunmadığını da kaydettiği öğrenildi.

<< Önceki Haber İşte Yaşar Büyükanıt'ın ifadesinde söyledikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER