İstifa eden bakanlar gerekçelerini açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 22 2015
Paylaş
X Post
Seçim hükümetinde yer alan HDP'li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan görevlerinden istifa etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da istifaları kabul etti. HDP'li bakanlar parti genel merkezinde basın açıklaması yaptı.

Haber, HDP'nin Twitter hesabından duyruldu. Açıklamada, "Seçim hükümetinde yer alan Bakanlarımız Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan görevlerinden istifa etti." denildi. Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, Ali Haydar Konca ise Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapıyorlardı. Bakanlar Kurulu ise, saat 14.45'te Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde başlamıştı.
İKİ BAKAN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Seçim hükümetinde bakan olarak yer alan ve bugün görevlerinden istifa eden HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca yaptığı açıklamada şunları söyledi;
- Türkiye'de seçim sonrası tabloda koalisyon oluşturulamaması, ya da oluşmaması sonucu anayasa'ya göre geçici hükümeti kurulmasına yol açmış oldu. Biz de HDP'nin vekilleri olarak seçilmiş iki bakan sıfatıyla görev aldık.
- Bir süredir görevi yürütmeye çalışıyorduk. Ancak fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar nedeniyle bugün istifa etmiş bulunuyoruz.
- 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarı, Türkiye'nin tüm sandıklarında tüm halklarımızdan tarihi bir ders almıştır.
- Tüm stratejisini HDP'yi barajın altında bırakmayı hedefleyen Saray ve AKP unutmayacakları bir hezimetle karşılaşmışlardır.
- HDP'nin tarihi bir başarı kazanması, 258 sandalyeyle karşılaşmaları Türkiye siyasi tarihinde yeni bir kapının aralandığını açıldığını ortaya koymuştur.
- Bugüne kadar demokrasi sandık olarak tanımlayan, Saray ve talimatlandırdığı AKP, 8 Haziran'dan itibaren 7 Haziran seçim sonuçlarına karşı bir savaş ve darbe konseptini devreye koydu.
Çözüm masası tamamen devrilmiş, 90'lı yılları aşan sıkı yönetim dönemlerini aratan savaş konsepti maalesef devreye konmuştur.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.SGK'dan yüzbinlerce emeklinin 'ocağına incir ağacı dikecek' hareket!2.Erdoğan'ın talimatıyla 30 bin bekçi gündüze kaydırılıyor!3.Trump: İran'ın süresi doluyor, onları bir gecede yok edebiliriz4.Sürüden ayrılanı kurt kapar5.‘Sarı Zarflar’ filmini izleyen Gergerlioğlu: “Bir sonraki filmin adı ‘Geceyarısı KHK şoku’ olabilir”
6.Avustralya’da en çok madalyalı asker savaş suçundan tutuklandı7.İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma8.Tarihin en büyük enerji krizi, geçmişteki tüm krizlerin toplamından daha derin9.İran'a yeni tehdit: 'Bütün bir uygarlık bu gece yok olacak ve bir daha asla getirilemeyecek'10.İsrail Konsolosluğu önünde çatışma: İETT otobüsüne kurşun isabet etti

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER












