İstihbarat yok failler meçhul

Diyarbakır’da son 45 günde güvenlik güçlerine yönelik 5 kez bombalı araçla saldırı düzenlendi. Büyük istihbarat zafiyetini gözler önüne seren saldırılar önlemediği gibi, uzaktan kumandayla bombaları patlatanlar da yakalanamadı.

İstihbarat yok failler meçhul

Diyarbakır’da son 45 günde 5 farklı bombaaraçla saldırı olayı gerçekleşti. Lice ilçesi Mermer Jandarma Karakolu’na 24 Mart’ta bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi, 3 asker şehit oldu. 

Teröristlerin bombalı aracı uzaktan kumandayla patlattığı belirlendi. 31 Mart’ta teröristler bu kez Diyarbakır merkezde, polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. 

Saldırıda 8 polis şehit oldu. 11 Nisan’da ise Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önüne bırakılan bomba yüklü kamyon, teröristlerce uzaktan kumandayla patlatıldı. 

Olayda 2 asker şehit oldu. 1 Mayıs’ta kötü haber Dicle’den geldi. Jandarma tabur komutanlığına yine bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Olayda 1 asker şehit oldu. Beşinci saldırı ise önceki gün Diyarbakır merkezde yaşandı. 

Bağlar ilçesi Batıkent Kavşağı’nda polis aracının geçişi sırasında yola daha önceden park edilen bombalı bir araç yine aynı yöntem kullanılarak uzaktan kumandayla infilak ettirildi. 

Yaklaşık bir buçuk ayda 5 ayrı bombalı araçla saldırı düzenlenmesi, istihbarat zafiyetini gündeme getirdi. 

Saldırıların önlenememesi, teröristlerin bombalı araçları belirledikleri noktaya götürüp park edebilmeleri ve uzaktan kumandayla patlattıktan sonra kaçmaları zafiyet iddialarını güçlendirdi.

Diyarbakır’ın merkezinde önceki gün gerçekleşen olayla ilgili ayrıntılar da oldukça ilginç. 

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, sabah saatlerinde Bismil ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik bir operasyon düzenledi.

Bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatıldı

Aralarında DBP’li belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Terör örgütü adına bir fabrikaya el koyma suçu iddiasıyla gözaltına alınanlar, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 

Şüpheliler zırhlı polis aracına bindirilerek sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken saldırı gerçekleşti. 

Yol kenarına daha önceden park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile infilak ettirildiği anlaşıldı. 

Patlamadan sonra lüks bir araçla bölgeden uzaklaşan 3 kişinin saldırıyı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. 

Söz konusu kişilerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Ayrıca saldırıda yaralanan 4 polis, tedavileri için GATA’ya sevkedildi.

Saldırıyı PKK üstlendi

7. Kolordu Komutanlığı nizamiyesinden çıkan araçlar ile emniyet araçlarının sık kullandığı güzergaha gerçekleştirilen bombalı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. 

Örgüte yakın internet sitelerinde yayınlanan yazılı açıklamada, eylemin, geçtiğimiz günlerde Lice kırsalında güvenlik güçlerince öldürülen ‘Çekdar’ kod adlı örgütün sözde eyalet komutanı anısına gerçekleştirildiği belirtildi.

200 KİLO BOMBAYLA SALDIRMIŞLAR

Diyarbakır’ı göbeğinde önceki gün gerçekleşen saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 

Polis aracında ölen 3 kişinin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bismil eski İlçe Başkanı ve Meclis üyesi Tufan Tunç, belediye meclis üyesi Mehmet Arıgül ve bir fabrikada muhasebeci olarak çalışan Zafer Koluman olduğu öğrenildi. 

Söz konusu şahısların olay günü sabah saatlerinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alındığı, Diyarbakır’a getirildikten sonra sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken saldırının gerçekleştiği belirtildi. 

Polis servis aracına yönelik saldırıda, C-4’lerle güçlendirilmiş yaklaşık 200 kilo patlayıcı kullanıldığı tespit edildi. 

Öte yandan Van’ın İpekyolu ilçesi’nde PKK’lılar yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında patlattı. 

Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

<< Önceki Haber İstihbarat yok failler meçhul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER