İstikbal Cezaevinde

Anadolu’nun en büyük işvereni Boydak Holding de nefret operasyonlarından nasibini aldı. Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve CEO Memduh Boydak daha önce yaptıkları hayır işlerinden dolayı tutuklandı. Oldukça moralli görünün iki iş adamının yakınlarını teselli ettiği görüldü.

İstikbal Cezaevinde

Boydak ailesine yönelik tutuklamaya tepkiler sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Boydaklara yönelik ‘iş adamı değiller' açıklaması da sert eleştiri geldi. İşte o tepkiler:

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural: AKP'deki kavganın yansıması

"Bir paralel örgüt varsa AKP de bu örgütün üyesidir. Yaşananlar AKP içerisindeki kavganın yansımaları. Gül'le Erdoğan ve AKP arasındaki kavganın dışavurumlarından biridir. Daha önce Sayın Boydak gözaltına alınıp bırakılmıştı. Sonra Abdullah Gül, Saray'a gitti, Arınç'ın açıklamaları oldu. Bu da onlara gözdağı vermek için yapıldı. Parti içi siyasi ayrışmalarının taraflarına yöneltilmiş bir gözdağıdır bu. Boydak'ın Gül'le olan ilişkileri bilindiği için ona operasyon yapmak suretiyle Gül'e mesaj verilmek isteniyor. Boydak daha önce iş adamıydı da şimdi niçin iş adamı sayılmıyor. Kendileriyle birlikte oldukları zaman iş adamı, olmadığı zaman ne adamı oluyor?"

MHP Eski Kayseri milletvekili ve eski Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ali Kilci: Allah'tan korkan bunu söylemez.

"Boydak Ailesi, Kayseri'nin saygın iş adamlarıdır. Birçok katma değer sağlıyorlar. Hayır ve hasenatları da vardır. Yakinen tanıdığımız insanlardır. Düne kadar AKP'yi maddi ve manevi olarak destekleyen Boydak ailesine bu yapılanlar hak ettikleri bir durum değil. Suçları var mıdır? Bence tek suçları vardır, AKP'yi desteklemektir. Bunlardan hiçbir zaman vatan haini, terör örgütü üyesi çıkmaz. Bu aile için terör örgütü üyesi dersek büyük haksızlık olur. Allah'tan korkan bunu söylemez."

CHP İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak: Boydak ailesi çok saygın bir ailedir

"25 bin insana işverene iş adamı denmez de ne denir. İlle de altın kaçakçısı mı olması gerekiyor? Boydak ailesi çok saygın bir ailedir. Türkiye'de çok önemli işlere imza atmışlardır. Vergisini ödemiştir. Anadolu'da bir meşaleyi yakan bir ailedir, öncülük yapmıştır. Kişisel hırslarla, hasım belirleyerek işadamlarını yok etmemeliyiz. Bu insanlar üreten ekonominin lokomotifi olmuştur. Terör örgütüyle iş tutan arıyorlarsa kendilerine baksınlar. Terör örgütüyle iş tutan bugünkü iktidar. Kandil'e, İmralı'ya heyetler gönderen bugünkü iktidar. Terör örgütünün ayağına Habur'da mahkemeyi kuran bu iktidar." 


 1957 yılında Kayseri’de kuruldu.

 Mobilya, tekstil, kimya, pazarlama, demir-çelik, lojistik, enerji ve bilişim alanlarında faaliyet gösteriyor.

 Bünyesinde 8 sektörde toplam 41 şirket bulunuyor.

 Çatısı altında İstikbal, Bellona, Mondi, Hes Kablo gibi markalar bulunuyor. 

 Yaklaşık 14 bin kişiye istihdam sağlıyor.

 Yurt geneline yayılmış 2000 bayisi bulunuyor.

 140’ı aşkın ülkeye ihracat yapıyor ve yurtdışında 342 bayisi var.

 Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor.

 2015 yılında yüzde 6  büyüme artışıyla 6.9 milyar TL ciro gerçekleştirdi.

(Özgür Düşünce - Meydan)

<< Önceki Haber İstikbal Cezaevinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER