İsveç, Rus denizaltısı yerine balıkçı teknesi buldu


İsveç deniz kuvvetlerini Ekim ayında alarma geçiren Rus denizaltısının balıkçı teknesi olduğu ortaya çıktı. Stockholm'ün güneyinde yer alan denizde Rus deniz altısının bulunduğu iddiaları üzerine yapılan çalışmalarda, bölgede daha önce batmış "Zaman Hırsızı" adlı bir balıkçı teknesine ulaşıldı.

Rus basınının İsveç basınından aktardığına göre, 2,26 milyon dolar harcama yapılarak binlerce kişinin yaptığı arama sonunda denizin altında 10 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde balıkçı teknesi bulundu.

İddialara göre ülkenin güneyinde bulunan Rus denizaltısı "casusluk" faaliyetleri gerçekleştiriyordu. İsveç donanmasının yaptığı çalışmalarla ilgili rapor hükümete iletildi.

İsveç basının bir kısmı görgü tanıklarının su yüzeyinde bir Rus denizaltı gördüklerini ve boyunun 20-30 metre civarında olduğunu yazmıştı.

Rusya yönetimi ise iddiları yalanlayarak bölgede askeri tatbikat yapan diğer ülke gemileri olabileceğine dikkat çekmişti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgro Konaşenkov, İsveç askeri otoritelerini Soğuk Savaş retorikleri ile hareket ettikleri suçlamasında bulunmuş ve bu tür girişimlerin sadece bölgede tansiyonun yükselmesine neden olabileceği uyarısında bulunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İsveç, Rus denizaltısı yerine balıkçı teknesi buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER