İsveç tecavüz dosyasını raftan indiriyor, İngiliz vekiller 'önce İsveç yargılasın' diyor

İsveç, Ekvador'un Britanya Büyükelçiliği'nde tutuklanan Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın tecavüz ve cinsel taciz dosyasını tekrar açmayı düşünürken, İngiliz vekiller yargılama konusunda önceliğin İsveç'e tanınmasını talep etti.

SHABER3.COM

ulian Assange'ın tutuklanmasının ardından İsveç'te zamanaşımı nedeniyle kapanan tecavüz ve cinsel taciz dosyaları yeniden gündeme geldi. Savcılık, tecavüz mağdurlarından birinin avukatının son gelişmeler doğrultusundaki talebi üzerine dosyayı yeniden incelemeye aldıklarını açıkladı.
Çoğunluğunu İşçi Partililerin oluşturduğu 70'ten fazla milletvekili ve Lordlar Kamarası üyesi ise, İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid'e hitaben bir mektup kaleme aldı. Mektup, Parlamento üyesi Diane Abbott'a da gönderildi.

'SORUŞTURMA KURALLARA UYGUN OLMALI'

Mektupta, İsveç iade talebinde bulunduğu takdirde, Assange'ın bu ülkede yargı karşısına çıkmasının garanti altına alınması, önceliğin İsveç'te olması istendi.

Cinsel şiddete maruz kalan kişileri destekleme çağrısı yapan siyasiler, Assange hakkındaki suçlamaların da kurallara uygun bir şekilde soruşturulmasının garanti altına alınması gerektiğini vurguladı.
<< Önceki Haber İsveç tecavüz dosyasını raftan indiriyor, İngiliz... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER