İsveç'te 15 kişi hâlâ Hitler'in bağladığı emekli maaşını alıyor

Nazi ordusunda savaşırken yaralanan 15 kişiye Hitler tarafından malul maaşı bağlandığı tespit edildi. O dönemde aralarında 200 İsveç vatandaşının da bulunduğu binlerce kişi Hitler'e bağlılıklarını ilan ettiği için Alman vatandaşları ile aynı şartlarda ömür boyu aylık almaya hak kazanmıştı. 15 kişinin hâlâ İsveç'te yaşadığı ve her ay bin 500 İsveç kronu (885 TL) ila 15 bin kron (8 bin 850 TL) arasında değişen tutarlarda maaş aldığı kaydedildi.

SHABER3.COM

Almanya'nın 2'nci Dünya Savaşı'nda işgal etmediği nadir ülkelerden biri olan İsveç'te 15 eski Nazi işbirlikçisine Adolf Hitler tarafından bağlanan maaşın ödenmeye devam ettiği ortaya çıktı.

Nazi ordusunda savaşırken yaralanan 15 kişiye Hitler tarafından imzalanan kararname gereğince malul maaşı bağlandığı tespit edildi.
 
İsveç basınında yer alan habere göre, o dönemde aralarında 200 İsveç vatandaşının da bulunduğu binlerce kişi Hitler'e bağlılıklarını ilan ettiği için Alman vatandaşları ile aynı şartlarda ömür boyu aylık almaya hak kazanmıştı.

15 kişinin hâlâ İsveç'te yaşadığı ve her ay bin 500 İsveç kronu (885 TL) ila 15 bin kron (8 bin 850 TL) arasında değişen tutarlarda maaş aldığı kaydedildi. 

Maaşları İsveç hükümetinin mi?, Federal Almanya'nın mı? ödediği hakkında bilgi verilmedi.

Alman yetkililerin ise konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındıkları ifade edildi. 

22 BELÇİKALI DA TESPİT EDİLMİŞTİ

2'nci Dünya Savaşı’nda Belçika’yı işgal eden diktatör Adolf Hitler’in Almanya ile iş birliği yapan Belçikalılara emekli maaşı bağlattığı belirlenmişti.

Belçika Parlamentosu günümüzde hâlâ 22 Belçikalının Hitler’den emekli maaşı aldığını ortaya çıkarmıştı.

Hitler’in, kendisine sadık ve itaatkâr olan Belçikalılara ilave bir emekli maaşı sözü verdiğini ortaya çıkaran Belçika hükümetinin, Alman makamlarından emekli maaşı alanların listesini talep edeceği açıklanmıştı.

Savaştan sonra Almanya’nın, emekli maaşı alanların listesini Belçika’yla paylaşmayı reddettiği belirtilmişti.
<< Önceki Haber İsveç'te 15 kişi hâlâ Hitler'in bağladığı emekli... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER