İsviçre alarma geçti

İsviçre’nin İtalyan kesimindeki Ticino kantonunda 200 e yakın Deng virüsüne rastlandığı belirtildi

İsviçre alarma geçti

İsviçre Sağlık Bakanlığı, yaz aylarının sıcak, kışların ılık geçmesi ve kar yağışının az olması sonucunda kaplan sivrisineklerinin uzun süre hayatta kalabildiğini ve bu sineklerin Deng hummasına sebep olduğunu açıkladı.

Şu anda İsviçre’nin İtalyan kesimindeki Ticino kantonunda 200 e yakın Deng virüsüne rastlandığı belirtildi. Bu sayının 2014 yılına oranla, 3 kat arttığı ifade edildi. 

Kaplan sivrisinekleri Asya’dan İsviçre’ye TIR brandalarının üzerinde geliyor. Bu sinek çeşidi Aedes albopictus, Dang ve Chikungunya virüsleri taşıyor. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün sineklerin ZİKA virüsü bile taşıyanlarının olduğunu iddia ediyor. 

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada sineklerin durgun sularda üredikleri göz önünde bulundurulursa ,durgun sulardan uzak durulması, saksıların altında biriken sularda dahi üreme imkanı bulunduğu ve rastlandığı taktirde belediyeye haber verilmesini istedi. Eğer larvalar yok edilmezse ciddi hastalıklara yol açabileceği uyarısı yapıldı. Federal Daire Başkanı Yardımcısı Basil Gerber, hastalığın sivrisineklerin çoğalması sebebiyle, iklim değişikliklerinden dolayı ortaya çıktığını ve sivrisineklerin dünyanın en tehlikeli canlıları haline gelebileceğini ifade etti.

<< Önceki Haber İsviçre alarma geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER