İsviçre istihbaratı: Aşı merkezlerine terör saldırısı olabilir
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 31 2021
İsviçre Federal İstihbarat Servisi (NDB), yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşı merkezleri, ulaşım ve üretim tesisleri de dahil olmak üzere aşı altyapısına yönelik potansiyel terör saldırıları konusunda uyardı.
NDB Sözcüsü Isabelle Graber, NZZ am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu tür hedeflere yönelik saldırılar hem büyük kalabalıkları vurabilir, hem de medyada yoğun bir şekilde yer alabilir” dedi.
Gazete, NDB’nin radikal grupların saldırılarından endişe duyduğunu, ancak şu ana kadar planlı saldırılara dair somut bir işaret olmadığını bildirdi.
İsviçre’de aşı teslimatları ordu tarafından koordine ediliyor ve yürütülüyor. Aşı dozları gizli yerlerde saklanıyor.
Moderna aşılarının üreticisi Lonza Group’un Sözcüsü, şirketin ‘bu tür hassas konularda’ yorum yapmayacağını söyledi.
İsviçre, son haftalarda Covid-19 vaka ve hastaneye yatışlarda önemli bir artış yaşadı.
Ülkede şu ana kadar nüfusun yüzde 55,6’sını kapsayacak şekilde 9,51 milyon doz aşı yapıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


